• Нов
  • Нов

Химична термодинамика

16,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Ева Соколова

Издателство: АИ "Проф. Марин Дринов"

Година на издаване: 2022

Издание: меки корици

Брой страници: 468

Тегло: 790 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В учебникът "Химична термодинамика" основните принципи на термодинамиката за приложени към изучаването на условията за установяване на равновесно състояние във веществените (физикохимичните) системи - идеален газ, реален газ, многокомпонентни системи, многофазни системи, системи, поставени в електрично поле. Изложени са особеностите на термодинамиката, разглеждана като метод във физикохимията, като системно е приложен подходът на Гибс - използването на химичните потенциали.

Изданието е предназначено за студентите от химикотехнологичните и металургичните университети, както и за всички студенти, които изучават или се интересуват от физикохимия. То може са се ползва още от докторанти, учители по химия и специалисти, интересуващи се от методи за изследване на термодинамични величини и прилагащи термодинамичния подход в своята работа.

Проф. Соколова работи в областта на органичната електрохимия. Автор е на трудове, посветени на влиянието на природата върху различни органични вещества, върху механизма на тяхното окисление, както и върху действието им като инхибитор при електрохимична корозия. Съавтор е на учебник по физикохимия, издаден в Полша, по който се обучават студентите в Щетинската политехника, както и на издания по електрохимия на разтвори и електрохимична кинетика, предназначени за студентите на Московския химикотехнологичен институт. Автор е на гимназиални учебници и учебници по химия за техникуми, както и на редица популярни издания и книги за деца - например "Горивни елементи", "Конгрес на металите" и др.

9789543227334

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
17 см.
Дебелина
3 см.
Тегло
468 гр.