• Нов
  • Нов

Източните бойни изкуства в светлината на православната вяра

9,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Бисер Божков

Издателство: УИ "Св. Климент Охридски"

Година на издаване: 2019 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 120

Тегло: 156 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Авторът проследява детайлно системата на обучение по бойни изкуства и убедително посочва характера на съществуващите връзки между физическата и психологическата подготовка на тялото и ума и показва формите на въвличане на практикуващите различни източни учения и бойни изкуства, интегрирали в същността си определени окултни и религиозни практики.

Какви духовни техники за медитация и промяна на съзнанието се крият зад системите и методите на обучение в различните източни бойни изкуства? Каква е връзката между източните бойни изкуства и източните духовни и религиозни учения и има ли опасност за съзнанието на съвременния човек да практикува безкритично всички видове духовни практики?

Книгата на Бисер Божков предлага много интересни насоки за размисъл в търсене на отговори на тези въпроси и дава интригуващи възможности за самостоятелни изводи и оценки чрез нетрадиционни подходи за един по-глобален поглед и цялостен религиозно-философски и критичен богословски анализ в светлината на Православието.

Доц. д-р Костадин Нушев,

Софийски университет „Св. Климент Охридски“

9789540746043

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
156 гр.