• Нов
  • Нов

В доджото. Японските бойни изкуства - ритуали и етикет

27,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Дейвид Лоури

Издателство: Некст Бук

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 208

Тегло: 279 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Начинаещите ученици в японските бойни изкуства като: карате, джудо, айкидо, иайдо и кендо учат, че по време на тренировки трябва да обличат и носят униформите си с ритуална прецизност, да се обръщат към учителя и старшите ученици по специален начин и да спазват определен, неписан, но дълбоко залегнал кодекс на поведение - и те го правят машинално, без да се замислят. Но много скоро започват да се чудят за значението, което стои зад традициите, екипировката и взаимоотношенията в доджо.

Книгата е колекция от живи, подробни есета от Дейв Лоури, един от най-известните и уважавани майстори на меча в Съединените щати, която хвърля светлина върху историята и значението на ритуалите, облеклото за тренировка, предметите и взаимовръзките, които имат толкова дълбоко значение в японските бойни изкуства, включително: самото пространство на доджо; взаимоотношенията учител-ученик; поклонът; какво да очаквате и какво ще очакват от вас, когато постъпите в доджо; оръжията за тренировки; хакамата (церемониалната пола-панталон) и до ги (облеклото за тренировки); шинтоиският олтар.

Авторитетна, проницателна и пълна с очарователни истории от личен опит, книгата "В доджото" предоставя богата информация, която ще задълбочи знанията на начинаещите ученици и ще е ценна за напредналите.

Дейв Лоури е завършен майстор по бойни изкуства, калиграф и писател. Той е ресторантьорски критик в списание "Сейнт Луис" и редовно пише за други списания на различни теми, повечето от които свързани с Япония и японските бойни изкуства.

Автор на книгите: "Есенна мълния: Обучението на един американски самурай", "Меч и четка: Духът на бойните изкуства", "Облаци на Запад: Уроци от бойните изкуства на Япония", "Пътеводител по суши за ценители и други."

Некст Бук
9786199192405

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
15 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
279 гр.