• Нов
  • Нов

Българските голмайстори

30,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Румен Минков

Издателство: Тип-топ прес

Година на издаване: 2022 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 264

Тегло: 581 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Настоящата книга си е поставила амбициозна задача - да ни срещне с 25-те най-добри реализатори в историята на българския футбол.

Футболен историк и статистик с дългогодишен стаж авторът Румен Минков за пръв път събира на едно място подробна статистика на големите ни голмайстори, включваща всички официални двубои на ниво първенство, купи, континентални турнири и национален отбор. Зад цифрите, с които читателят ще се срещне, стои дългогодишно упорито събиране на информация от архивни документи, периодичен печат, клубни монографии, както и статистика, водена педантично от самия автор.

Книгата е своеобразен паметник на българските реализатори, които през годините с уменията си са впечатлявали родната и чуждестранната аудитория. Някои от тях не са имали възможност да играят в чужбина поради политическата конюнктура, други са го направили в залеза на своята кариера, а трети са използвали родния елит като трамплин за сериозно развитие зад граница. По-голямата част имат значим принос за националния отбор, а това, което ги обединява, е, че са легенди на българския футбол. Мястото им в историята на най-великата игра у нас обаче не буди съмниние, а нейното познаване е дълг на всяко едно поколение от поклониците на Царя на спортовете.

Тип-топ прес
9789547232532

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
17 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
581 гр.