Общ произход на баварците и българите

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Карл Фритцлер

Издателство: Гута-Н

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 106

Тегло: 100 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Книгата „Общ произход на баварците и българите“ е отпечатана за първи път във Франкфурт през 1823 г. Преводът от немски и сравнението с древните източници на българската история са дело на д-р Николай Иванов Колев.

Драги читателю,

В ръцете си държиш превод на български на извадка от книгата Fritzler, Karl (1923) Gemeinsame Abstammung der Bayern und Bulgaren, in Die Herkunft der deutschen Volkstämme, Verlag H. Bauer, Magdeburg, която дава забележителни сведения за произхода на днешните баварци, които са извадка от „най-богатата сбирка от предания, събрана от големия баварски историк Авентин (Johann Georg Aventin (Johann Georg Turmair), * 4 юли 1477 - † 9 януари 1534 г.) през XVI век.“

За да станат по-ясни описаните от Авентин събития, ще добавим под формата на допълнения известните ми сведения по съответния въпрос на старите автори от източниците на нашата национална история, събрани в Българска история до XII век през погледа на старите автори.

Указанията към тези допълнителни сведения са номерирани с римски цифри.

Сравнявайки сведенията на Авентин с тези, достигнали до нас от древните източници на нашата национална история, възниква една удивителна картина: от една страна тя потвърждава сведенията на Авентин за общия произход на байоварите и българите, а от друга ни дава допълнителни и много интересни сведения за нашата национална история.

Д-р Николай Иванов Колев

Гута-Н
9786197444704

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
15 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
100 гр.