Невидимото чудо

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Светлин Симеонов

Издателство: Лексикон

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 128

Тегло: 150 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Поезията на Светлин Симеонов е родена върху графичния лист на нашето ДНЕС, където контрастите на енергиите, на черното и бялото, на любовта и нелюбовта… проверяват устойчивостта на Душата! („…да размекна с топъл дъх снега, / насъбрал се горе по душата“).

Цялата книга е един задъхан „прочит“ на видимото и невидимото в голямото ЧУДО-ЖИВОТ. Има стихове, в които магнитната стрелка на авторовия душевен сеизмограф буквално ще изхвръкне заради високите стойности на експресивния изказ, а други пък стихове звучат мъдро и с космическа хармония и простота… А Чудото е самият автор – че е успял да долови и пресъздаде всичко това!

В тази поезия откриваме възхитителна мъжка чувствителност – не прикривана зад фалшива въздържаност, а ярка и изригваща като забързан пулс, задъхана и откровена… Той не търси усложнената метафора, изказът му често наподобява „тайния“ език на поколението, родено през 70-те – арго езика, леко хъшлашката провокативност, простотата на посланието. В други стихове пък поетът влиза в ролята на ритъм китариста от гаражните хардрок банди и някак „диктува“ общия ритъм на възприятието, като на места задъхаността на намерената поетическа фраза изведнъж отстъпва място на успокоената, съвсем лиричка по своя характер, типична блус гама…

Съдете сами:

„Намирам те и в изгрева зелен.

А на луната окачих фенера,

та вятър духне ли някой ден –

да мога в мрака

пак да те намеря!“

(„Лунен фенер“)

Тази книга ще бъде преживяване за читателите!

Елка Няголова

9786192203764

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
150 гр.