500 мечтани пътешествия - част 2  Пътища и приключения

500 мечтани пътешествия - част 2 Пътища и приключения

9,99 лв.
С вкл. данък

500 мечтани пътешествия - част 2
Пътища и приключения

Издател: Егмонт България
Година на издаване: 2010
Брой страници: 208
Корици: меки
Размери: 23х30.5 см
Тегло: 502 грама

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Всяко пътуване има начало. Понякога започва в мрачен неделен следобед, когато проблясва мечта за нещо, различно от всекидневието. Друг път изниква в непринуден разговор с приятели, сериозно обсъждане на семейната ваканция или от небрежен поглед към туристическа брошура в пощенската кутия. Копнежът по далечните земи може да се пробуди от прекрасна книга - като това изключително издание на National Geographic, което отваря сетивата към непознатото и побеждава страховете от него. Уникалните снимки, цветните карти, полезните съвети и споделените преживявания показват света какъвто е - необятен с чудесата на природата и богатството на култури и традиции.
Всяко пътуване започва от някъде - често от страница първа.

"500 мечтани пътешествия" представя най-вълнуващите туристически дестинации в девет глави, тематично обединени в четири части:
По вода и суша
Пътища и приключения
Културни развлечения и културни изкушения
Надалеч и на високо

Днешното туристическо пътуване с влак е комбинация от лукс, очарование, модерни технологии и носталгия. Навярно мислите, че Ориент експрес отдавна не съществува, но главата "По релси" ще ви изненада с безброй подобни възможности. Сигурно не сте чували за Детската железница в Будапеща, а с нея можете да разгледате града и околностите му. Очаква и пищния Гранд експрес - нещо като петзвезден хотел на колела, който свързва Москва и Санкт Петербург, при това само нощем. Ще научите и къде минава "най-бавният на земята" Ледников експрес и за колко време Тавърският експрес прекосява своите 1400 км. през Централна Турция.
Какво по-полезно и по-екологично от това да бродиш по света без превозно средство! Главата "Може и пеша" ви разкрива как да стигнете с много ходене до места, където усещането за красота и необятност ще възнагради усилията ви. Някои ще предпочитат градска разходка - из Капалъ чарши в Истанбул или по Стария мост във Флоренция. Ако обаче сте авантюрист, ще ви се прииска да тръгнете по пътя на инките в Перу или да усетите студената прелест на Тирол в дълъг планински преход. Такива "пеши" изпитания превръщат туриста в пътешественик. Опитайте, но преди това си купете удобни обувки!

 

Съдържание:
Предговор - Отидете, вижте, опознайте!
По вода - пътешествия с луксозни кораби и лодки еднодръвки
На ръба - пътуването като приключение
По релси - светът сякаш се изнизва зад прозореца
Може и пеша - насладите на най--древния начин на предвижване
Културни развлечения - вдъхновяващи идеи за поклонниците на изкуството
Кулинарни изкушения - в търсене на гастрономически удоволствия
Надалеч и нависоко - светът от птичи поглед
Надалеч и нависоко (продължение) - светът от птичи поглед
На колела - зад волана по прочути маршрути и потайни пътища
По техните стъпки - напред... към миналото

9789542705239
Нов