Приглашение в Россию 2: Руски език за 8. клас, интензивно и разширено изучаване, ниво А2 – В1.1. Учебна програма 2022/2023

35,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Елена Корчагина, Наталия Литвинова

Година на издаване: 2091 г.

Брой страници: 352

Корици: меки

Тегло: 970 гр.

Размери: 21.29 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Одобрен със заповед № РД 09-1222/09.05.2019 г.

Втората част разширява и надгражда усвоените знания, като осъществява постоянен преговор на изученото в нов контекст. Подходът на обучение е комуникативен и чрез разнообразни задачи учениците се стимулират да общуват на чуждия език. Голямо внимание се отделя на зрителната и слуховата нагледност.

Граматиката е тясно интегрирана в комуникативния процес и се въвежда с оглед на специфичните трудности за българите. Упражненията над лексиката и произношението също са базирани на близостта между двата езика. Уроците съдържат системно представен материал по странознание, затвърдяват се знания и се включва нова информация за страната и културата на изучавания език.

Втората част на учебника има 15 теми със задачи и упражнения за четене, слушане, писане и говорене. Всяка тема включва рубрика „Для тех, кто хочет читать художественную литературу”, която представя откъси на известни автори. В учебника са разработени 3 комплексни теста за проверка, оценка и самооценка на знанията.

Тестовете изграждат умения у учениците да се справят с такъв тип задачи в изпитна обстановка и ги подготвят за изпита за сертификат за владеене на езика. В края на учебника са приложени текстовете за слушане и руско-български азбучен речник. След изучаването на втора част от учебника учениците достигат ниво В1.1.

Учебната система по Руски език „Приглашение в Россию“ - част 2 включва:

  1. Учебник
  2. Учебна тетрадка 
  3. Аудиодиск 

Изданието е актуално за новата учебна програма 2022/2023 г.

9789540123240