Литература за 8. клас. Учебна програма 2023/2024

19,50 лв.
С вкл. данък

Автор: Иван Инев

Година на издаване: 2017 г.

Брой страници: 176

Корици: меки

Тегло: 530 гр.

Размери: 21.1 / 28.4 / 0.7 cм

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Изданието е актуално за новата учебна програма 2023/2024 г.

Учебникът е одобрен със Заповед № РД 09-3212/14.08.2017 г. на министъра на образованието и науката. Той е част от учебния комплект по Български език и Литература за 8. клас на издателство „БГ Учебник“, който е разработен по новата учебна програма.

В учебника са представени всички теми от учебното съдържание и са включени предвидените в програмата автори и художествени текстове. Спазени са принципите за последователност и приемственост в учебното съдържание и за системност при въвеждане на научните понятия. Използваната литературоведска терминология е точна и е изяснена на достъпен език. Ясно са разграничени темите за нови знания, за литературни упражнения и за развитие на комуникативните компетентности, като съотношението между часовете за нови знания, упражнения, преговор и обобщение е съобразено с препоръчителното процентно разпределение в учебната програма.

Разработката на темите е съобразена с основната цел на обучението по Литература в 8. клас - формирането на ключови социокултурни, литературни и комуникативни компетентности:

Осмисляне на светогледните идеи и основните ценности на Античността, Средновековието и Ренесанса и съпоставянето им с личния опит на учениците

Умения за тълкуване на художествени текстове в контекста на съответната епоха; за съпоставка на теми и мотиви; за интерпретация на жанровите особености на творбите

Изграждане на аргументативен текст - есе по морален проблем, публично изказване, участие в дискусия.

В учебника е използван разнообразен илюстративен материал, който дообогатява представите на учениците за отделните епохи и дава възможност за осъществяване на междупредметни връзки.

Учебната система по Български език и Литература за 8. клас на издателство „БГ Учебник“ включва:

  1. Учебник по български език 
  2. Учебник по литература
  3. Христоматия по литература 
  4. Справочни таблици по български език 
  5. Книга за учителя 

Продуктите, включени в учебния комплект, се продават отделно.

9786191870240