История и цивилизация за 9. клас. Учебна програма 2022/2023

17,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Веселина Иванова, Георги Якимов, Евгения Калинова, Искра Баева, Надка Васева

Година на издаване: 2018 г.

Брой страници: 228

Корици:  меки

Тегло: 590 гр.

Размери: 21 / 28.3 / 1 cм

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Учебникът може да се използва от всички ученици, които изучават История и цивилизации в 9. клас, както и като втора част за 9. клас при обучение с интензивно изучаване на чужд език.

Първа част за 9. клас  при обучение с интензивно изучаване на чужд език.

Учебникът съответства на заложените в учебната програма на МОН изисквания за учебно съдържание по отношение на областите на компетентности, очакваните резултати, новите понятия. Той притежава много добре разработен методически апарат с разнообразни материали, които развиват уменията на учениците.

Съобразен е с техните възрастови характеристики и осигурява възможност за провеждане на динамичен учебен процес. Урочните статии са организирани в три глобални теми, подредени в хронологичен и тематично-проблемен ред.

Разработени са уроци за:

  • нови знания (40)
  • упражнение (8)
  • практически дейности (5)
  • обобщение и преговор (4)
  • тематичен контрол и оценка (4).

Учебната информация в уроците за нови знания е поднесена на 4 страници като достъпен, интересен и четивен исторически разказ. Всеки урок за нови знания започва с проблемен въпрос върху изучаваното съдържание. Включени са оптимално синтезирани и систематизирани текстове, разнообразни рубрики, въпроси и задачи за проверка на знанията и приложение на наученото.

Уроците за упражнение имат за цел да развиват и затвърждават определени умения у учениците. Те дават алгоритъм и примерен модел за изпълнение на задачите. Целта на уроците за практически дейности е приложение на наученото в нова интересна ситуация, в която учениците проявяват активност и креативност при търсенето на решение на задача или създаването на краен продукт.

Обобщителните уроци са съобразени с трите тематични акцента в учебната програма. Те се състоят от две части - репродуктивна и творческо-изследователска. Уроците за контрол и самооценка включват разнообразни задачи от различните познавателни равнища, които дават възможност на учениците самостоятелно да проверят знанията си, да открият пропуските си и да ги отстранят.

Учебникът по История и цивилизации за 9. клас - втора част за 9. клас при обучение с интензивно изучаване на чужд език осигурява много добри възможности за формиране и затвърдяване на новите знания и ключовите компетентности на учениците. Той е активният помощник на учителя в разгръщането и прилагането на т.нар. активна диалогова педагогика.

Учебната система по История и цивилизации за 9. клас на издателство "Булвест-2000" включва:

  1. Учебник
  2. Учебник - част 1 (ППО) 
  3. Учебник - част 2 (ППО) 
  4. Работни листове 
  5. Атлас 
  6. Учебник по история на английски език - част 1 
  7. Учебник по история на английски език - част 2 
  8. Учебник по история на немски език - част 1 
  9. Учебник по история на немски език - част 2 

Изданието е актуално за новата учебна програма 2022/2023 г.

Продуктите, включени в учебния комплект, се продават отделно.

9789541812426