Подготовка за матура по биология и здравно образование – профилирана подготовка. 12 примерни теста. Учебна програма 2022/2023

16,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Здравка Костова, Иван Масларски

Година на издаване: 2022 г.

Корици: меки

Тегло: 200 гр.

Размери: 22 / 28 / 2 cм

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Помагалото е предназначено за учениците от 11. клас и 12. клас на които им предстои да се явят на задължителен зрелостен изпит по Биология и здравно образование - профилирана подготовка. Съдържа 12 тренировъчни теста за проверка на знанията и уменията на зрелостниците по предмета. Осем от тестовете са върху материала от конкретен модул от учебната програма - по два за всеки модул. Останалите четири са върху целия учебен материал. Това дава възможност на учениците за постъпателна подготовка. Предложени са общо 600 задачи.

Структурата на тестовете отразява изискванията на ДЗИ по биология. Всеки тест съдържа 50 задачи, от които 35 задачи с избираем отговор и 15 - със свободен отговор. Те обхващат изучаваните биологични понятия, закономерности и биологични теории. Приложени са верните отговори и точките, с които трябва да бъде оценен всеки отговор, което прави книгата особено подходяща за самостоятелна работа и я превръща в необходимо помагало за допълване и актуализиране на знанията по предмета.

Книгата ще бъде полезна на учениците и учителите и ще помогне за отличното представяне на държавния зрелостен изпит.

Изданието е актуално за новата учебна програма 2023/2024 г.

9789547453555