Cabernet Franc + Прованс колекция

Cabernet Franc + Прованс колекция

41,60 лв.
С вкл. данък

Cabernet Franc + Прованс колекция:

Висококачествено българско червено вино Gulbanis:
Сорт: Каберне Фран
Реколта: 2011 г.
Регион: Собствените лозя на Gulbanis Wine в Горски Долен Тръмбеш
Опаковка: 0.750 л,
Съдържание на алкохол: 14.9 %

И комплект от 2 книги:
Една година в Прованс
Прованс завинаги

Спестявате 6.60 лв!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Какво по-хубаво от чаша качествено червено вино и добро четиво? Идеалната рецепта за релаксация по всяко време и навсякъде!
Насладете се на истинско българско вино и истории за магичната култура и кухня на Прованса.


Комплектът съдържа:

Една бутилка червено българско вино Cabernet Franc - жизнено и бликащо от енергия. Вкусът изобилства със свежи летни плодове, дължина и баланс.

През 2013 г. Гулбанис Вайн участва за първи път в престижния винен форум Decanter и печели сребърен медал за Ryahovets Fortress Cabernet Franc 2011!

Лозовите масиви на Гулбанис Разположени са разположени в централната част на България, на север от Балкана и Велико Търново, в покрайнините на с. Горски Долен Тръмбеш. И двата масива се намират на 320 м надморска височина, като обхващат общо 50 хектара земя.
Река Янтра, която лъкатуши покрай полегатите склонове на лозята, както и идеалните климат и почва в района, го правят изключително подходящ за отглеждането на висококачествено грозде.

Виното е с много високо качество и се изнася за Франция и Германия.

Една година в Прованс:
От страниците на това увлекателно четиво за самобитния нрав и великолепната кулинарна традиция на хората от Прованс ухае на лавандула и маслини и се усеща вкуса на заешка яхния с лук и вино или агнешко с ароматни треви и козе сирене.

Авторът весело ни споделя, с характерния си цветист език и закачлив хумор, всички земни удоволствия на битието в чаровната френска провинция и ни позволява да заживеем с нейния ритъм.

„Една година в Прованс” предизвиква широка усмивка у хората, които познават тези кътчета на Франция и запалва останалите да се докоснат някога до живота там. Веселият и обичлив подход на автора ни кара да копнеем за Прованс, без значение дали някога сме попадали там или не.

Книгата е увлекателен разказ, написан с леко сърце и пълна душа, за първата година от новия живот на двама души, които се преселват в живописния Прованс. Питър Мейл и съпругата му купуват великолепна старинна ферма в подножието на планините Люберон и се потапят в радостите и приключенията на провинциалния свят. Всичко започва с разточителен новогодишен обяд, последван от множество гастрономични удоволствия в малки, колоритни ресторанти.

Междувременно им се налага да се борят с непонятния диалект, да се изправят пред предизвикателството „ремонт по провансалски” и да общуват със забавни местни персонажи. Годината им поднася състезание на кози, кулинарни маратони, празнична вечеря на винено братство, пукотевицата на ловния сезон, изтощителен гроздобер и още много неочаквани преживявания.


От една страна това е автобиографична книга, от друга – пътешественически и ресторантьорски гид, но също и студия за културата на Южна Франция. Тази първа книга от Питър Мейл на тема Франция предизвиква моментална жажда да погълнем всички следващи творби от дългата му серия на тази тема – както романи, така и пътеписи, за да научим още за хората, традициите, храната и ресторантите в южните кътчета на Франция.

 

Прованс завинаги:
В “Прованс завинаги” Питър Мейл отново заразява читателя с безграничната си любов към една от най-живописните области на Франция.

Въпреки желанието му да води спокоен и уединен живот той се впуска в серия от приключения – телефонно обаждане от Лондон го праща по следите на трюфела; откриването на старинни златни монети в градината се превръща в нощно издирване на съкровища; дори изнамира човек, който иска да накара крастави жаби да пеят “Марсилезата”.

Освен това прави пикник с грандиозно угощение за петдесетия си рожден ден, обядва в компанията на гастроном-атлет, посещава изба в Шатоньоф дю пап и се потапя в атмосферата на най-големия пазар в Авиньон.

Всички тези и други приключения, описани с характерното за Мейл чувство за хумор, за пореден път ще пренесат читателя в селцата и градчетата на незабравимия Прованс и ще му разкрият по-вкусната и красива страна на живота.

 

OzoN.bg желае приятни мигове на всички свои клиенти закупили този комплект!


 

Нов