Розе Gulbanis + Любов + От усните към сърцето

Розе Gulbanis + Любов + От усните към сърцето

42,30 лв.
С вкл. данък

Розе Gulbanis + Любов + От усните към сърцето

Книги и вино: специален комплект за жени!

Висококачествено българско Розе Cabernet Sauvignon Gulbanis:
Сорт: Каберне Совиньон
Реколта: 2011 г.
Опаковка: 0.750 л,
Съдържание на алкохол: 14.9 %

Комплект от 2 книги:
Любов от Елиф Шафак
От усните към сърцето от Решат Нури



  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Какво по-хубаво от чаша качествено питие и добро четиво? Идеалната рецепта за релаксация по всяко време и навсякъде!

Подарете си удоволствието от свежо българско плодово вино и пленителни източни истории на едни от най-популярните съвременни турски писателки!

Всяка жена заслужава такъв подарък!

 

Комплектът съдържа:

Една бутилка българско Rose Cabernet Sauvignon - свежо вино с нежен букет от узрели плодове и приятен плодов финал.

През 2013 г. Гулбанис Вайн участва за първи път в престижния винен форум Decanter и печели сребърен медал за Ryahovets Fortress Cabernet Franc 2011!

Лозовите масиви на Гулбанис Разположени са разположени в централната част на България, на север от Балкана и Велико Търново, в покрайнините на с. Горски Долен Тръмбеш. И двата масива се намират на 320 м надморска височина, като обхващат общо 50 хектара земя.
Река Янтра, която лъкатуши покрай полегатите склонове на лозята, както и идеалните климат и почва в района, го правят изключително подходящ за отглеждането на висококачествено грозде.

Виното е с много високо качество и се изнася за Франция и Германия.

 

Любов:
Това не е притча за суфизма и исляма.
Това е книга за свободата да търсиш своя Бог.

Това не е разказ за средновековния поет Руми и дервиша Шамс.
Това е книга за мъката да откриеш път към себе си.

Това не е съвременната история за романтичната връзка между американка и шотландец.
Това е книга за радостта да намериш път към другия.

Това не е любовен роман.
Това е книга за любовта.

Ела Рубинстайн е 40-годишна домакиня от Бостън, майка на три деца и рецензент към литературна агенция. Първата й задача е да прочете и оцени „Сладко богохулство” – роман, написан от напълно неизвестен автор на име Азис Захара. Книгата на Захара разказва през погледа на различни хора за пътя, извървян от Шамс към Руми, както и за ролята, която дервишът изиграва при трансформирането на успешния, но нещастен духовник, в отдаден мистик, страстен поет и защитник на любовта. Завладяна от „правилата” на суфизма, които защитават равенството на всички хора и религии и искрицата любов, която всеки носи в себе си, Ела осъзнава, че историята на Руми е огледало на нейния живот и че Захара – както Шамс, идва, за да я освободи.

"Любов" обединява в едно Изтока и Запада, минало и настояще, за да даде на читателя завладяващ, драматичен и жив разказ за любовта. Това е книга, която ни оставя без дъх, но най-вече отговоря на големия въпрос: „Как любовта може да промени живота ни?”.

"Любов"
е първата книга на Елиф Шафак, преведена на български език. Преводът от английски е дело на Емилия М. Масларова.

Елиф Шафак пише "Любов" в продължение на 15 години и половина. Увлечена по суфизма още като студентка, авторката е вдъхновена от историята на странстващия дервиш Шамс от Тебриз и средновековния духовник, мистик и поет Руми. Във времена на фанатизъм и класови предразсъдъци те отстояват духовността, която носят в сърцата си, и отварят дома си за хора от всички прослойки на обществото. Твърдо вярват в учението за любовта като основна градивна частица на живота, любовта, която свързва хората през векове, култури и географски ширини.

 

От усните към сърцето:
С тази своя творба световноизвестният класик Решат Нури Гюнтекин (1889-1956), автор на "Чучулигата" и "Листопад", провокира турските сценаристи. По мотиви от романа е създаден затрогващият телевизионен сериал "Мелодията на сърцето".

От сърцето моята безумна любов достигна до устните ми... И с целувките, всяка от които те кара да забравиш другата, любовта вече ще живее единствено върху устните ми като напев, като усмивка... Същевременно, за да бъдеш щастлив, може би единственият начин е да не позволиш на безумната любов да премине отвъд устните, да не й позволиш да се спусне като отрова към сърцето.

Любовта няма нищо общо със сърцето... Любовта се превръща в щастие единствено когато се роди и заживее в устните... Не трябва да й се позволи да се процеди като отрова от устните към сърцето... Наричам цветята, Грозденце, "любовта на земята"... И те се отварят и угасват като целувка в устните на земята... Кое от тях мисли да навлиза в сърцето на земята?

Ние не се обичаме, Ламия, вярвай ми, малката ми... Просто позабавлявахме сърцата си, очите си, устните си с едно малко приключение... Толкоз...

 

OzoN.bg желае приятни мигове на всички свои клиенти закупили този комплект!

 

Препоръчваме ви да разгледате и други наши колекции "Вино и Книги":
Cabernet Franc + Прованс колекция
Какво скриха от нас + бутилка бяло вино Мускат Бианко
Rose Cabernet Sauvignon + Джейн Остин колекция

Нов