Да отслабнем без глад

Да отслабнем без глад

12,00 лв.
С вкл. данък

Да отслабнем без глад

Това, което не е забранено, е позволено!

Автор: Проф. Донка Байкова
Година на издаване: 2013
Брой страници: 240
Корици: меки
Размери: 13.1х20 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Затлъстяването е един от най-сериозните медико-социални проблеми на съвременността. В развитите страни относителният дял на хората, страдащи от него, е между 35 и 60 процента.

У нас близо 30 процента от децата в средните класове са затлъстели. И не е случайно, че проф.д-р Донка Байкова, един от водещите български специалисти в областта на храненето и диететиката, е посветила многогодишната си изследователска дейност на борбата със затлъстяването и наднорменото тегло. Плод на тази дейност е и книгата ѝ "Да отслабнем без глад".


Опирайки се на изследователската и практическата си дейност авторката предлага свой, в буквалния смисъл на думата, новаторски подход към храненето и съществуващите диетични режими. Като се основава на последните открития на физиологията и на модерните постижения в храненето, д-р Байкова ни въвежда в света на един нов тип диететика, която не се опира на забраните и ограниченията в храненето, а на философията, че онова, което не е забранено е позволено...

От книгата читателят ще научи:
какви болести предизвиква затлъстяването
с какво то заплашва сексуалното здраве на мъжа
по какво женския тип затлъстяване се отличава от мъжкия
какви видове хранителни разтройства могат да опропастят човешкия живот
съществува ли “идеална” диета
какво да разбираме под т.нар. разтоварващи дни
какво означава безвредност на храната
какви грешки допускаме при нейния подбор и съчетаване
какъв е хранителният модел на днешния българин

Ще научи още да цени и уважава личните си хранителни предпочитания, да се ръководи от принципа – храната да е така вкусна и атрактивна, че да крие “изненада” за организма, а порциите да са толкова големи, колкото всеки сам прецени.

От главата “Лични истории” читателят ще се запознае с пациенти на д-р Байкова, които разказват за плодотворното сътрудничество с нея в усилията да нормализират теглото си. Забележителното за книгата и за самата д-р Байкова е, че тя не се отнася скъпернически, не спекулира с авторството на своя оригинален метод за отслабване и поддържане на оптимално телесно тегло. В главата “Диетотерапевтична програма проф. Байкова” тя в най-големи подробности , по дни и по типове храни безкористно запознава читателя с видовете научно обосновани и приложени в практиката ѝ диетични режими, от които всеки, мотивиран да е в добра физическа форма, би могъл да се възползва.

Проф. д-р Донка Байкова е сред водещите специалисти в областта на храненето и диететиката, посветила многогодишната си изследователска дейност на борбата с наднорменото тегло и затлъстяването. Автор е на над 300 публикации в български и чужди научни списания. Ръководител е на катедра “Превантивна медицина” в Медицинския университет в София.

9789547421929
Нов