- Нов
Вход за съществуващ акаунт Влезте в акаунта си
Нулиране на парола
Нов акаунт-регистрация
Пътувам и ям из Андалусия
Автор: Фиона Дънлоп
Издателство: Прозорец
Година на издаване: 2024 г.
Издание: твърди корици
Брой страници: 304
Тегло: 300 гр.
Сигурност на личните данни на физически лица
Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.
Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок
„Пътувам и ям из Андалусия“ е вълнуващо пътешествие из Южна Испания, от Алмерия до Кадис, през пустиня и долини, от планини до море.
В продължение на близо осем века, от 711 г. до 1492 г., тези земи са управлявани от маврите, които извършват истинска културна революция. Наред с архитектурни чудеса като Алхамбра, те оставят след себе си богато кулинарно наследство: кускус, ориз, патладжани, портокали, фиде, различни сортове маслини и многобройни подправки. И нещо повече – завещават на съвременната кухня изобилие от продукти и начини за тяхното приготвяне, защото по пътя си към Ал-Андалус ястията на Сирия, Персия и Централна Азия срещат берберското влияние в Северна Африка и се сблъскват с вече утвърдени сефарадски блюда.
Фиона Дънлоп опитва екзотични подправки, проучва преливащи от риба и морски дарове пазари, учи се от собственици на местни таверни и от носители на звезда „Мишлен“, за да поднесе на читателя ярък кулинарен обзор на региона. Разказите в дневника на авторката са придружени от събуждащи апетита андалуски рецепти, които бихте могли да изпробвате и сами. Пълна с описания и снимки на разкошна храна и интересни места, „Пътувам и ям из Андалусия“ несъмнено ще се превърне в кулинарната книга, която ще отваряте отново и отново.