Сърцето на Христос. Суетата на мислите

9,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Томас Гудуин

Издателство: Нов Човек

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 178

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Томас Гудуин е роден през 1600 г. в Ролесби, Норфолк. Израства като религиозен човек, тъй като по онова време Норфолк е бил повлиян от пуританството. Когато отива да учи в Кеймбридж обаче, неговите амбиции са били (както той сам признава след време) да бъде познат като ерудиран проповедник и основното му желание е било да получава адмирации за това.

На погребение през 1620 година чува проповед, която го води до дълбоко духовно себеизпитване – има ли истинска благодат в сърцето му. Успява да се избави от тези мисли чак когато осъзнава, че сърцето му трябва да почива само в Христос, без да се доверява на нищо, което има в себе си.

За определено време поема поста на пуритана Ричард Сибс в църквата Света Троица. Бил е съвременник на Джон Оуен – великия пуритан, заедно с когото участват в съставянето на Савойската декларация на вярата, която е модификация на Уестминстърската изповед на вярата от 1646 година. Имал е подкрепата на Оливър Кромуел, при когото служи като капелан от 1656 година.

През последните 20 години от живота си е пастир, пише трактати и преподава в Лондон. Умира през 1680 г. с думите: „Сега винаги ще бъда с Господа“.

9789544075699

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
200 гр.