Египетски митове и легенди

25,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Доналд А. Макензи

Издателство: Аратрон

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 311

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Древните египтяни живеели в свят, изпълнен с духове, които символизирали всичко – от най-обикновените аспекти на всекидневния живот до висшите стремежи на напредналата цивилизация. Съществували богове на природата, на животните, на хората, богове на живота и богове на смъртта.

В тази книга Доналд Макензи разглежда впечатляващ списък на египетски божества, които са били почитани през различните епохи на Древен Египет. Започвайки с ранното поклонение към Луната и напредвайки към преобладаващото преклонение към Слънцето, той описва подробно и увлекателно формите на почит към тези богове, различните култове, които се създават около тях, и протичащите промени в самите богове и богини, тъй като културата на египетското общество става по-сложна.

Макензи обяснява как се развива през вековете Великата богиня-майка – от божество, което трябвало да бъде омилостивявано с жертвоприношения, до Изида – обичаща, даваща и защитаваща. В цялата книга е вплетена и легендата за Озирис, който се слива с много регионални богове и обединява почитта към всички тях.

Доналд Макензи представя пленително описание на една от най-великите цивилизации, съществували някога. Книгата „Египетски митове и легенди“ представлява исторически разказ, който започва с началото на Великата Нилска цивилизация и завършва с Гръко-римската епоха. Свързвайки митовете, народните приказки, песни и поеми с разкритата досега история на Древен Египет, авторът дава израз на вълнението, което всички археолози изпитват с всяко ново откритие, и въвежда читателя в един мистичен свят, в който богове и хора съжителстват хилядолетия наред.

9789546265371

Информационен лист

Височина
21,5 см.
Ширина
14,5 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
200 гр.