Знакът на звяра

person Публикувано от: Женя Драганова list в: Статии за нови книги На: comment Коментирайте: 0 favorite Хит: 78
Знакът на звяра

Книгата е създадена под формата на сценарий за шестсериен криминален филм с акцент върху полицейската работа. Сценарият е по мотиви на романа на Людмил Георгиев -„Мръсна задача“ – спечелил Голямата награда за литература за най-добра книга на полицейска тематика от български автор.

  Полицаи от сектор „Престъпления срещу личността“ получават особено поръчение от Главния секретар на МВР. Мафиотски бос е готов да наруши омертата, за да се отдаде на легален бизнес.

В същото време серия брутални убийства разтърсват Черноморието. Разплитането им е възложено на инспектор Лъчезар Давидов и чаровното миньонче Йована Божкова. Неговият аналитичен ум и нейният черен колан по таекуондо трябва да разбият гнездото на групировката известна като „Трите шестици“.

Кой е тайнственият килър? Дали босът ще успее да се измъкне невредим или неписаните закони на организираната престъпност ще го осъдят на смърт?

Инфарктното ежедневие на криминалистите напрегнатото преследване, специалните разузнавателни средства, тайните служби, корупцията на всички нива държат читателя в напрежение до последната страница.

Книгата е подготвена като сценарий за шестсериен телевизионен игрален филм.

Част от героите са реални персонажи. Сюжетът е по мотиви на романа на Людмил Георгиев – „Мръсна задача“, носител на Голямата награда за литература на Академията на МВР за „най-добър полицейски роман от български автор“.

Коментари

Без коментар в момента!

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември