КАК ДА ОТСЛАБНЕТЕ С ПРАВИЛНИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ

person Публикувано от: Delyan Iliev list в: Нови книги На: comment Коментирайте: 0 favorite Хит: 61
КАК ДА ОТСЛАБНЕТЕ С ПРАВИЛНИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ

Яжте вкусно, грижете се за здравето си и отслабнете завинаги!

„Джон А. Макдугъл е доайен на лекарите по медицина на храненето заради невероятните си постижения, знания и кураж да отстоява убежденията си. Хиляди негови пациенти го почитат като икона. И вие ще се присъедините към тях, щом прочетете тази книга.“

/д-р Т. Колин Кембъл, съавтор на Китайското проучване/

„Как да отслабнете с правилните въглехидрати" е една от най-важните книги, писани някога за здравословното хранене. Прочетете я и я изживейте“.

/Джон П. Макей, съосновател на Whole Foods Market и главен изпълнителен директор/

Доайенът на лекарите по медицина на храненето д-р Джон А. Макдугъл и съпругата му – изкусната кулинарка Мери, доказват, че  богатата на нишесте диета наистина помага за отслабване,  предотвратява редица страдания и дори лекува често срещани  заболявания. Като заредите тялото си с въглехидрати, а не с протеини и мазнини, ще се почувствате сити, енергизирани и освен това ще подобрите външността и самочувствието си. Модерните диети идват и си отиват, но д-р Макдугъл е проповедник на растителния хранителен режим от десетилетия. Основана на най-новите научни изследвания, тази лесна за изпълнение програма учи какво да ядете и какво да избягвате, как да замествате любимите си храни със здравословни алтернативи и как да правите умни избори, когато се храните навън.

Започвайки от Седемдневния план за сигурен старт и включвайки над 100 вкусни (и достъпни) рецепти, никога няма да бъдете гладни и въпреки това ще отслабвате!

      ФАКТ:  Въглехидратите са добри за вас!

"Как да отслабнете с правилните въглехидрати" е революционна програма, която ще ви помогне да свалите излишните килограми, да подобрите здравето си, да спестите пари и да промените живота си.

Заедно със съпругата си Мери д-р Джон Макдугъл е автор на много книги, превърнали се в истински бестселъри. Представен е в документалния филм Forks Over Knives (Вилици над ножове). В Санта Роза, Калифорния, той се грижи за пациенти по програмата си McDougall Live-In Programи учи лекари и студенти как да избягват лекарства и операции, като използват храната за лечение на често срещани заболявания.

СЪДЪРЖАНИЕ:

Към читателите 

Предговор 

Въведение 

Част I: Лечение с нишесте 

Глава 1

Нишестето: традиционната диета на хората 

Глава 2

Нишестената диета – залог за здраве и красота 

Глава 3

Пет основни отрови в продуктите от животински произход 

Глава 4

Спонтанно излекуване с нишестена диета 

Глава 5

Министерството на земеделието на САЩ (USDA) и политиката във връзка с нишестето 

Глава 6

Оглозгваме планетата до смърт 

Част II: Често задавани въпроси за храната 

Глава 7

Приятели питат: Откъде да си набавим протеина? 

Глава 8

Приятели питат: Откъде да си набавим калция? 

Глава 9

Изповедта на един убиец на риби 

Глава 10

Дебелите вегани 

Глава 11

Безопасният избор:

избягвайте хранителните добавки 

Глава 12

Солта и захарта: изкупителните жертви на западната диета 

Част III: Живот с енергията 

Глава 13

Възползвайте се от Енергията на нишестето 

Глава 14

7-дневният план за сигурно начало 

Глава 15

Нашите любими рецепти 

Начало на деня 

Салати 

Дресинги, сосове и подправки 

Бургери и завити сандвичи 

Пасти за мазане 

Супи и яхнии 

Основни ястия 

Макаронени изделия 

Гарнитури 

Сладък завършек 

Бележки 393

Отзиви за книгата:

Джон Макдугъл отново ни поднася изключителна книга с препоръки, почерпени от десетилетния му опит на медицински експерт и подкрепени от научната литература. Информацията в книгата снабдява читателя с онази сила, необходима за сваляне на килограми и възвръщане на здравето.

— Алън Голдхамър,

директор на TrueNorth Health Center

и съавтор на Капанът на удоволствието

Познавам лично много хора, според които Програмата Макдугъл е изиграла ключова роля за подобряване на собственото

им здраве и здравето на техните семейства. Тази книга го показва ясно и безкомпромисно.

— Д-р Джон Робинс, автор на Няма щастливи крави, Хранителната революция и Диета за Нова Америка

Този път звездата в семейство Макдугъл е Джон, който заедно с Мери е създал майсторски наръчник по хранене, рушащ митовете за вредата от въглехидратите и насърчаващ трайната мощ на пълноценните растителни храни като основа на закъснялата ни здравна революция.

— Д-р Колдуел Б. Еселстин-младши, автор на Предотвратяване и обратно развитие на сърдечните заболявания д-р ДЖОН А. МАКДУГЪЛ и МЕРИ МАКДУГЪЛ

Яжте каквото и когато си поискате. Изявления като това звучат прекалено хубаво, за да са верни. Но “Как да отслабнем с правилните въглехидрати", щедро подкрепена с научни факти и написана с любов към потребителите, звучи както хубаво, така и убедително.

— Д-р Джордж Д. Лундберг, редактор консултант на MedPage Today

Страхотна новина! Благодаря ти, Джон! Сега можем да ядем въглехидрати без угризения на съвестта и да поддържаме фигурата си.

— Елизабет Кучиниш, директор Връзки с обществеността на Лекарския комитет за отговорна медицина (PCRM)

Джон Макдугъл отново го направи. Този път – изяснявайки темата за нишестето и важната роля, която играе в храненето на

човека, като подобрява нашето здраве и здравето на планетата.

— Джеф Новик, вицепрезидент на Executive Health Exams International и лектор по Програмата Макдугъл

Харесвам тази книга. Би трябвало да стане задължително четиво за всички студенти по медицина и за всички доктори.

— Д-р Крейг Макдугъл, специалист по вътрешна медицина в Програмата Макдугъл

Изборът е доста прост. Месо и картофи и по-късно ангиопластика и байпас или храни на растителна основа (нишестена диета) и живот с по-малко лекарства и интервенции, в здраве и щастие. Тази книга показва пътя. Препоръчвам я горещо.

— Д-р Уилям К. Робъртс, главен редактор на American Journal of Cardiology и изпълнителен директор на Сърдечносъдовия институт при Медицинския център по сърдечносъдови заболявания на Университета Бейлор, Далас

Мисията на д-р Джон Макдугъл е да ни направи по-здрави. Прочетете “Как да отслабнем с правилните въглехидрати". Може да спаси живота и мозъка ви.

— Д-р Денис Бурдет, завеждащ Катедрата по неврология на Публичния университет в Портланд, Орегон

“Как да отслабнем с правилните въглехидрати" е лесно и същевременно мощно средство за постигане на отлично здраве. Несравнимите знания и опит на д-р Макдугъл помагат по възможно най-добрия начин на хората да отслабнат, да понижат холестерола и кръвното налягане, да подсилят енергията и да променят живота си.

— Д-р Нийл Барнард, основател и президент на Лекарския комитет за отговорна медицина (PCRM) д-р ДЖОН А. МАКДУГЪЛ и МЕРИ МАКДУГЪЛ

Ще изиграете танца на радостта, след като прочетете тази книга! Алилуя и дайте насам пастата!

— Кати Фрестън,автор на Веганист

Смела, честна и пълна с истини, “Как да отслабнем с правилните въглехидрати" ще ви покаже как точно да си поискате обратно здравето и живота. Никой друг не е изложил това послание толкова ясно. Приносът на д-р Джон Макдугъл е предопределен да стане класика.

— Дъглас Дж. Лисъл, съавтор на "Капанът на удоволствието"

“Как да отслабнем с правилните въглехидрати" е многообещаващ подход за разрешаване на редица здравни проблеми, сред които затлъстяване, сърдечни заболявания и диабет тип 2, и ще окаже положително въздействие върху околната среда. Горещо я препоръчвам.

— Денис Дж. Кучиниш, конгресмен

“Как да отслабнем с правилните въглехидрати" е подробно и увлекателно описание на хранителната стойност и ползата от растителната храна. Освен че е здравословна, тази храна е вкусна и засищаща.

— Робърт А. Росати, съавтор на Оризовата диета

Коментари

Без коментар в момента!

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември

Нов акаунт-регистрация