Тракийските богове и култовете, запазени до новото време.

person Публикувано от: Женя Драганова list в: Културни събития На: comment Коментирайте: 0 favorite Хит: 43
Тракийските богове и култовете, запазени до новото време.

Издателство „Атеа“ има удоволствието да ви покани на среща с дългогодишния изследовател на тракийската цивилизация Павел Серафимов на 18 април от 18 часа в Столична Библиотека, площад „Петко Р. Славейков“ в гр. София.

Ценителите на древната българска история и почитателите на Серафимов ще могат да чуят неговата беседа на тема „Тракийските богове и култовете, запазени до ново време“ в зала „Вяра“ на Столична библиотека. Срещата ще започне от 17:30 часа и който желае може да зададе въпроси, преди началото на събитието. Изследователят ще представи нови моменти – тълкуване на имената на боговете Атис, Земела, Хера, Багайос, Дарзала, Сабазий, Кабирите, Асдул, Бистирас, Дерзис, Балиос, Мундру на български език от авторитетни лингвисти. Той ще анонсира и теми от новата си книга, която се очаква да излезе от печат през ноември т.г., в която се разглеждат имената на 12 тракийски музикални инструменти, наименования на 12 танци и пет имена на тракийски песни. Присъстващите ще имат възможност да дискутират различни теми, да си купят от книгите на Павел Серафимов и да получат автограф.

Дата: 18 април (четвъртък)

Начален час: 17:30 часа

Място: София, Столична библиотека, зала „Вяра“

Коментари

Без коментар в момента!

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември