Знанието и образованието като процес. Взаимовръзка между културна идентичност и изграждане на нов Обществен договор

person Публикувано от: Ж. Драганова list в: Културни събития На: comment Коментирайте: 0 favorite Хит: 34
Знанието и образованието като процес. Взаимовръзка между културна идентичност и изграждане на нов Обществен договор
Общество „Приятели на българската култура“ и Български Културен Център,  организират 
ОБЩЕСТВЕН РАЗГОВОР на тема"Знанието и образованието като процес. Взаимовръзка между културна идентичност и изграждане на нов Обществен договор".
Кратка лекция по темата ще изнесе Йордан Р. Йорданов, общественик, изследовател и писател с принос в науката и културата на България. Дългогодишен лектор и автор на книги, свързани с българската история, култура, възпитанието и образованието, природосъобразния и разумен живот и други сфери на обществения живот.
Най-обобщаващия му труд е „Теория на образованието – системи и модули“, в която има заложени идеи и обща методика за създаване на нов образователен модел, който да обхваща всички други подсистеми и да насочва възходящо развитието на индивида, обществото и народа.
Автор и съавтор е на изследвания, свързани с нашата култура и духовност, част от които представя в книгата си „Слънчев Буквар“ и „Богомилството – нови проучвания“ за българската история от 9-ти и 10-ти век, както и на множеството доклади в сферата на Новото знание на българите от 20-ти и 21-ви век. Общественик със стотици публични изяви на територията на цялата страна.
Идеята на събитието е както обмяна на знание, така и създаване на среда от граждани, с отношение и възможности да подпомагат общественото развитие и да създават модели за усъвършенстване на индивидите и на обществото, което е проекция на самите нас.
24.04.2024 г. от 18.00 ч. в Български културен център, ул. „Веслец“ № 13, (в района на Централни Софийски Хали)
Вход Свободен!

Коментари

Без коментар в момента!

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември