Редактиране и коригиране на книга

person Публикувано от: Женя Драганова list в: Редакция и корекция на книги На: comment Коментирайте: 0 favorite Хит: 243

Всеки творец, гледа на произведението си, като на своя рожба. Стреми се да то да бъде идеално, съвършено, но за да се избегнат пропуски, граматически, фактологически,  стилови или смислени грешки и да се постигне най-доброто, е необходим страничен, безпристрастен и задълбочен преглед на  творбата.

Професионално извършени корекция и редакция гарантират, че книгата ще бъде представена в най-добрата си форма. Те помагат да се избегнат грешки и недоразумения, които могат да навредят на авторитета на автора и да намалят интереса на читателите. Освен това, професионалната корекция и редакция могат да подобрят качеството на текста, да го направят по-привлекателен и лесно разбираем за читателя, което може да допринесе за успеха на книгата.

Корекцията и редакцията на книга са две различни стъпки в процеса на подготовка на текста за публикуване.

Корекцията се отнася до проверката на правописа, пунктуацията, граматиката и други езикови грешки в текста. Коректорът се фокусира върху техническите аспекти на писането и цели да осигури, че текстът е безупречен и лесно разбираем за читателя. Корекцията е важна, защото грешки в правописа и граматиката могат да затруднят разбирането на съдържанието и да намалят професионалния образ на автора.

Редакцията, от друга страна, се отнася до по-широк анализ на текста, включително структурата, логиката, съдържанието и стила на писане. Редакторът работи в тясно сътрудничество с автора, за да изглади недостатъците в текста и да го направи по-силно и качествено. Редакцията е важна, защото помага на автора да представи своята идея по най-добрия начин, да създаде силна и убедителна аргументация относно факти и събития, да запази последователността и целостта на текста.

Цената на услугите редакция, превод и корекция, се оформя на база 1 бр. стандартна страница по БДС с 1800 (30/60) знаци и интервали:

  

Редактиране / превод на художествена литература

над 100 стр

4 лв.

Редактиране / превод на художествена литература

под 100 стр.

6 лв.

Корекция на художествена литература

над 100 стр.

3 лв.

Корекция на художествена литература

под 100 стр.

5 лв

Редакция и корекция на специализирана литература

 

по договаряне

 

Коментари

Без коментар в момента!

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември