• Нов
  • Нов

Духовните дъщери на стареца Нектарий

9,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Анна Илинска

Издателство: Омофор

Година на издаване: 2017 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 144

Тегло: 192 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

С книгата си „Духовните дъщери на стареца Нектарий“ Анна Илинска въвежда читателите в атмосфера на благодатно общение между последния съборно избран оптински старец – свети Нектарий (1853-1928) и няколко от неговите духовни чада. Авторката разкрива житейските изпитания на няколко жени и настъпилото в тях вътрешно преобразяване след съдбовната им среща със Стареца.

„Свети Нектарий носел кръста на старчеството и великите дарове на пророчество и прозорливост. Много преди революцията и гражданската война предвиждал бъдещите ужаси и скърби на хората. Молил се за родината си, за всички, утешавал, изваждал от греховете и укрепявал във вярата. В годините на тежки изкушения преподобният вземал върху себе си човешките грехове. Споделил участта на много от вярващите си съотечественици: бил гонен, интерниран, следен, обискиран многократно и починал в изгнание.

Поразителната духовна глъбина, обгърнала живота на духовните деца на стареца, утешава и наставлява. Тези деца се пръсват по света, посяват семената на Божия Дух, които свети Нектарий хвърля в сърцата им с любов, ласка и грижа.

Много от ситуациите, описани в книгата, са като преживяваните от нас, след сто години, дори по-трудни и страшни. Книгата не е само житийна. В нея са събрани няколко жанра. Има картини и стихове. Има писма, изповеди, спомени, снимки. Има и много сълзи“, пише в предговора към книгата редакторът Дария Захариева.

Омофор
9789542972600

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
192 гр.