Комплект от шест издания за 10. клас за подготовка за НВО по БЕЛ

66,80 лв.
С вкл. данък

Автор: Колектив

Издателство: БГ Учебник

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Комплектът от шест издания за 10. клас за подготовка за НВО по БЕЛ съдържа:

  • Христоматия по литература за външно оценяване в 10. клас ;
  • 42 тематични теста по български език и литература за 10. клас ;
  • Тренировъчни тестове по български език и литература за 10. клас + 10 изпитни теста за НВО – второ, допълнено издание ;
  • Езиковите норми в правила и задачи. Помагало по български език за 10. и 11. клас ;
  • Справочни таблици по литература за външно оценяване в 10. клас ;
  • Справочни таблици по български език за външно оценяване в 10. клас .
  • Христоматия по литература за външно оценяване в 10. клас

Предназначена е за подготовка за националния изпит в края на първия гимназиален етап. Може да се използва и за текуща работа през учебната година в 10. клас. В нея са включени всички български произведения или откъси, посочени в учебните програми по литература за 8., 9. и 10. клас. За по-голяма пълнота на литературното обучение са включени текстовете за съпоставка, посочени в учебните програми за 9. и 10. клас. Всички текстове са придружени с речник на непознатите думи и с пояснителни бележки, което улеснява тяхното разбиране.

42 тематични теста по български език и литература за 10. клас

Сборникът е съставен от тестовете от двете безплатни приложения към учебниците по български език и по литература за 10. клас на издателство „БГ Учебник“. Комбинираното издание е допълнено с шест обобщителни теста. Дадени са верните отговори на задачите с избираем отговор във всички тестове. В обобщителните тестове има и насоки за изпълнението на задачите с кратък свободен отговор и е посочен броят точки, които носи всяка задача.

Помагалото съдържа 42 тематични теста (19 по български език и 23 по литература), които следват темите в учебните програми, одобрени от МОН. Може да се използва както за работа през учебната година, така и за подготовка за изпита в края на 10. клас.

Тренировъчни тестове по български език и литература за 10. клас + 10 изпитни теста за НВО – второ, допълнено издание

Преработеното и допълнено издание на помагалото съдържа общо 28 теста – 18 теста по модела, обявен от МОН, и 10 теста по образеца на изпитния вариант от НВО – юни 2021 г. В първите 18 теста са включени задачи, изцяло покриващи учебното съдържание, върху което десетокласниците ще полагат изпит.

Всеки тест има по 23 задачи от различен тип. В края на помагалото са поместени ключове с верните отговори и листове за отговори

Езиковите норми в правила и задачи. Помагало по български език за 10. и 11. клас

За четирите езикови норми (правописна, граматична, пунктуационна, лексикална) в 13 теми са представени основните езикови правила. Подборът и подредбата им са съобразени с учебните програми по български език от 2. до 11. клас включително. Задачите са с различна степен на трудност, което дава възможност да се прави избор в зависимост от езиковата подготовка на тези, които използват помагалото.

Справочни таблици по литература за външно оценяване в 10. клас

В таблиците синтезирано е представена най-важната информация за българските автори и произведения, изучавани в 8., 9. и 10. клас. В началото на помагалото са описани жанровете в старобългарската и в новата българска литература, както и основните литературни направления. Хронологично в отделни таблици са представени всички задължителни български творби.

Справочни таблици по български език за външно оценяване в 10. клас

В ламинираните таблиците кратко и прегледно са представени най-важните правила по български език за 10. клас. Разгледани са трите основни езикови норми: правописна, граматична и пунктуационна. Засегнати са важни за десетокласниците правила, като за всяко правило са посочени конкретни примери.

Изданията са актуални за новата учебна програма 2023/2024 г.