• Нов
  • Нов

Звънът на камбаните

12,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Васил Лазаров

Издателство: Нов човек

Година на издаване: 2019 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 208

Тегло: 347 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Годините между двете световни войни са най-романтичният период от новата ни история. Измъчена от войната, България се съвзема бързо, за което допринася и икономическото сътрудничество с Германия. Амбициозният Стоил, син на фалирал фабрикант, е решен на всичко, за да възвърне предишния си живот. Той си поставя за цел да се ожени за дъщерята на видния индустриалец Първан Вилянов и успява. Вилянов има двама синове - Людмил и Благовест, но след неговата смърт Стоил с хитрост, предприемчивост и безочливост си присвоява ръководството на кожарското предприятие.

Людмил - фин, възпитан, образован в чужбина - израства от наивните си, идеалистични представи за човешките отношения до разума и мъдростта на зрелия човек, готов да действа и да носи отговорност за постъпките си. Срещите му с цар Борис поставят пред него трудни въпроси за ролята на водача и компромисите. За Благовест бляскавите врати на Юнион клуб са винаги отворени. Това е отбрано общество на изисканите маниери, на дантелите и фраковете, на безспирните веселби и хазарта, на любовните похождения и страсти. Началото на бомбардировките над София е само предвестник за наближаващата ги буря.

Паралелно книгата проследява дръзка афера в Пловдив, свързана с анархокомуниста Огнян, чрез когото топполицаят Гешев се опитва да навлезе дълбоко в мрежите на конспиративните групировки. Зараждащият се конфликт стига до своята кулминация малко преди и след Деветосептемврийския преврат, когато читателят вижда истинските лица на героите.

9789544075071

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
347 гр.