• Нов
  • Нов

Коан. Стихове

10,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Милка Пиналска

Издателство: Светулка 44 Атеней

Година на издаване: 2014 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 74

Тегло: 103 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Това е книга провокирана от Смъртта и въпреки тъгата в нея има много живот от вечното ни Настояще - живо минало, болящо неживяно, невъзможно бъдеще и всяко друго случване на Любовта.

Създадена като вопъл за 40-я ден след онази окончателност на земното, която за човека е титанично смазваща, тя се опитва да диша надежда - дали я има, или не, не става ясно, както и философски все ни се изплъзва Голямата истина, но след лутането остава огромната отворена Врата на Времето като проверка на преживените емоции, истини, правила.

И на всичко написано, разбира се.

Книга емоционално нехаеща за подобна проверка с присъщата болезнено-безчувствена отстраненост към всичко останало, което е извън дълбокоискрения разговор за двама, още по-искрен след отлитането на единия от събеседниците в отвъдното.

Мълчанието-Любов, разговорът-Любов, надеждата-Любов, безнадеждността-Любов, космогонията-Любов… поотделно, а и заедно могат да определят опита за изричане на неизразимото от срещането на две души в космическия необят. Нищо случайно, биха казали някои. Така, както и заглавието по някаква „случайност” напомня много повече от конкретната си сътвореност като абревиатура.

Ако има смисъл в личните ни истории, то е в различните им прочити също толкова важни, защото са лични.

И това е мълчаливият съзидателен разговор между автор и читатели.

Светулка 44
9789543091850

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
103 гр.