• -23,50 лв.
  • Нов

Комплект: Най-хубавите приказки

26,00 лв.
2,50 лв. Спести 23,50 лв.
С вкл. данък

Възраст: 4+

Автор: Шарл Перо, Братя Грим, Ханс Кристиан Андерсен

Издателство: Книги за всички

Година на издаване: 2020 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 64 + 128 + 128

Тегло: 425 гр.

Описание

Шарл Перо Първият световнозначим автор на приказки. По време на крал Луи ХIV той се превръща в основна фигура, която определя кралската политика в областта на изкуството. Назначен е за секретар на Академията на изящното слово и е такъв в продължение на 30 години. Приказките на Шарл Перо приютяват много „скитащи“ герои и сюжети. В аристократичните семейства дойките, които са се грижели за децата на господарите си, са им разказвали подобни приказки, за да ги забавляват и възпитават. Така е било и в семейството на Шарл Перо.

Някои от станалите по-късно изключително популярни негови приказки всъщност са били чути от жената, която е кърмела и след това се е грижела за сина му. През 1697 г. излиза сборникът „Приказки на моята дойка, или Истории и приказки от стари времена с морални поуки“. Те стават изключително популярни и прославят името на Шарл Перо през вековете. Специално за този сборник приказките са адаптирани за деца и са съобразени с образователните изисквания.Братя Грим – Якоб (1785-1863) и Вилхелм (1786-1859), са едни от най-прочутите събирачи на народни приказки в немскоезичния свят. Записаните от тях приказки са адаптирани за деца и така се превръщат в настолно четиво за всяко дете през последните двеста години. В тези магични и вълшебни истории има много приключения, но и немалко мъдрост, която учи, че доброто винаги ще възтържествува.

Братя Грим – Якоб (1785-1863) и Вилхелм (1786-1859), са едни от най-прочутите събирачи на народни приказки в немскоезичния свят. Записаните от тях приказки са адаптирани за деца и така се превръщат в настолно четиво за всяко дете през последните двеста години. В тези магични и вълшебни истории има много приключения, но и немалко мъдрост, която учи, че доброто винаги ще възтържествува.

Датският писател Ханс Кристиан Андерсен (1805-1875) става световноизвестен още приживе със своите приказки. Роден е в скромно семейство. На 11 години остава сирак, спира да ходи на училище и работи като тъкач и шивач. Започва да пише приказки, разкази и романи. Първите му томчета с приказки излизат между 1835 и 1837 г. Първоначално нямат успех, но постепенно стават популярни в целия сват. Правителството на Дания обявява Андерсен за национално богатство и му изплаща специална пенсия.

В това издание са включени най-вълнуващите приказки на Андерсен, като са адаптирани съобразно образователните изисквания.

Информация за продукта

Информационен лист

Височина
23, см.
Ширина
16 см.
Тегло
425 гр.

Специфични справки

ОТЗИВИ И МНЕНИЯ

Нов акаунт-регистрация