• Нов
  • Нов

Животът на елфите

18,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Мюриел Барбери

Издателство: Факел Експрес

Година на издаване: 2016 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 284

Тегло: 350 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В безименно селце, кацнало между скалите на Апенините и потънало в мъглите от романите на Толкин, се ражда Клара. Същия ден и час, на хиляди километри разстояние, в един затънтен край на Бургундия се появява и Мария. Две очарователни същества, които ни отвеждат към невидимото и паралелния свят на елфите.  

Сребърни коне, „елфски съвети в тесен кръг“, „опустошителни вихри“, какви ли не премеждия и изпитания – и преди всичко невероятно сливане с природата и света на изкуството, вълшебства, достойни единствено за приключенията на Алиса и на Хари Потър...

„В действителност, както в света на хората, така и в света на елфите срещаме едно и също несъвършенство, обезсърчение и заплаха“ – казва Мюриел Барбери по повод последния си роман „Животът на елфите“, появил се в началото на 2015 г. след цели две години мълчание.

Родена през 1969 г. в Казабланка, Мюриел Барбери завършва в Париж престижното Висше училище „Екол нормал“ и преподава философия. „Лакомството“ е първият ѝ роман, преведен на 12 езика и продаден в 200 000 тираж непосредствено след излизането му. Колкото и да е изненадващ за един дебют, този успех е нищожен в сравнение с триумфа на следващия ѝ роман – „Елегантността на таралежа“ (2006), издаден в 6 милиона екземпляра и отредил на авторката си пето място в класацията за най-популярните писатели в света за 2008 г.

9786197279016

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
13,5 см.
Дебелина
2,5 см.
Тегло
350 гр.