• Нов
  • Нов

Нощта преди Коледа

28,50 лв.
С вкл. данък

Автор: Майкъл Конъли

Издателство: Дъбови листа

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 40

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Нощта преди Коледа“ е неповторима книга за настоящето, която претворява с въображение и уважение към миналото, по запомнящ се начин, класическото стихотворение на Клемънт Кларк Мур. Едноименнната творба, илюстрирана с характерен художествен почерк от Хоби Хоби, който умело пресъздава всяко детско изражение, е написана през далечната 1822 година, като нейната изключителна история е разказана в края на книгата. Това потвърждава, че животът и Дядо Коледа са носители на най-голямото чудо, което устоява във времето.

„Подходих с желанието моята интерпретация да се съсредоточи върху усещането за мистичност и сбъдване на чудеса, което преобладава в стихотворението. Коледната нощ е магична нощ, изпълнена с толкова много очакване и вълнение. Затова образът на малкото дете играе така важна роля – именно малчуганите могат да видят невидимото“, разказва Холи Хоби, която е автор и илюстратор на популярната детска поредица „Туут и Пъдъл“.

Обикновено родителите са тези, които подаряват книги на децата си, но в тази история, в която всяко нещо е чудо без край, се случва и обратното. Чувствените послания от книгата ще пренесат възрастните в детството, за да преживеят отново емоциите покрай Коледа.

„Холи Хоби е откритие на дъщеря ми, с която продължаваме да си подаряваме детски книги – по всякакви поводи и от различни пътувания. Покрай една Коледа тя ми подари много красива книга на италиански. Прекрасните илюстрации ме развълнуваха дълбоко, влюбих се в тях, като веднага реших да издам книгата на български“, споделя Нуша Роянова – МАЙКА, издател, писател и художник.

Изящните илюстрации на художничката Холи Хоби, приютени под твърдите корици на книга в голям формат, превръщат изданието в един от най-подходящите подаръци за предстоящите празници, който ще заплени както децата, така и родителите.

Дъбови листа
9786197268225