• Нов
  • Нов

Момчето без шпага

12,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Сергей Козлов

Издателство: Данграфик-Варна

Година на издаване: 2013 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 288

Тегло: 320 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Писателят Сергей Козлов е добре известен на ценителите на художественото слово като автор на популярни романи и повести. Лауреат е на международния конкурс за детско-юношеска литература "Алексей Толстой" и на много други литературни награди. Това е първата му книга, издадена на български език.

По сюжета на повестта "Момчето без шпага" е заснет игралния филм "Наследници". В повестта се разказва за момчето Тимофей от далечното село в тайгата, свикнало да разчита единствено на себе си... Родителите на главния герой са алкохолици, в училище командват "фашистите" от горните класове... Един ден Михаил - крадецът, когото Тимоха смята за единствения си приятел, му подарява необикновено старинно копче. Момчето решава да разбере на кого е пинадлежало то...

"Бекар" е втората повест. Тя също разказва за юноши, пред които животът поставя трудния избор: да бъдеш или да не бъдеш човек. Главният герой жертва бъдещата си световна известност и открива за себе си простата истина: за да дадат плодове, любовта и талантът трябва да преминат през сериозни изпитания.

Данграфик-Варна
9789549418675

Информационен лист

Височина
17 см.
Ширина
12 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
320 гр.