На око. Кулинарни приключения на село

24,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Рори Милър

Издателство: Книгомания

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 336 

Тегло: 478 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Първата книга на американеца Рори Милър с кулинарни пътешествия из българските села и най-вкусните бабини рецепти! Той е един от най-колоритните участници в готварското риалити предаване "Master Chef" 2019. Живее в България повече от 15 години и усвоява тънкостите на традиционната българска кухня.

„На око“ е необикновена книга. Замислена като кулинарен пътеводител, тя се превръща в пътеводител в дебрите на българската душа. Първоначалната идея на Рори Милър, американец, който от години живее в България, е да посети няколко отдалечени села да се срещне с местните хора и да опита от традиционните български гозби. Вместо това той намира приятели, докосва се до тяхната богата душевност и човещина. Така неговите записки са не само за вкусните блюда, приготвяни на око от сърдечните домакини, но и за топлината в домовете им, за радостите и болките им. Така този израз, който първоначално е катализаторът на неговите пътешествия, става символ на цяла житейска философия.

Книгата е богато илюстрирана, текстът е с изключително чувство за хумор, каквито са героите в нея - автентични, а разказаните истории – колоритни.

9786191953653

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
478 гр.