• Нов
  • Нов

Разни съвети за дублетите

18,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Владко Мурдаров

Издателство: Black Flamingo

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 160

Тегло: 120 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Разни съвети за дублетите“ е част от поредицата за българския език  „Разни езикови съвети“  на Владко Мурдаров. Изданието е посветено на колебанията, които българинът най-често допуска при използването на дублетните форми.

Обърнато е специално внимание на правописните и акцентните дублети, на дублетните двойки при съществителните, прилагателните, числителните и техните форми, както и при местоименията, глаголите, наречията и предлозите. Дадена е оценка на стилистичната им характеристика, което влияе при развоя на съвременния език, и са включени препоръки как дублетите да бъдат използвани, за да не вредят на характера на речта ни и да не я загрозяват.

Особено внимание е обърнато на живота на дублетите в езика ни, които го обогатяват и разнообразяват. Включени са съвети как българина да преодолее неумението си и да прилага умело действащите правописна, правоговорна и граматическа норма. Идеята е книгата да помогне с направените препоръки на всички да се приближат към образцовата българска реч, която предлагат и при говорене, и при писане.

9786192620479

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
0,4 см.
Тегло
120 гр.