Сила и живот. Трета серия - Солта (Неделни беседи 1917-1919)

10,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Учителя Беинса Дуно

Издателство: Пилгрим

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 304

Тегло: 277 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Солъта е трети том от поредицата Сила и живот. Това са Неделни беседи, държани пред широка публика в периода 1917 - 1919 година от Учителя Петър Дънов (с духовно име Беинса Дуно). Именно тази поредица и по-точно нейните от първи до пети том, са книгите, които лично Учителят Петър Дънов е препоръчвал, когато са го запитвали: "От къде да започнем да четем вашето слово?" Тези беседи са базирани на пояснения и дълбок анализ на стихове от Библията и са своеобразен синтез на развитите от него по-късно принципи и закони на езотеричното християнство. Текстовете са едновременно достъпни за четене и вдъхновяващи, даващи познания приложими в ежедневния живот.

Издателство Пилгрим БГ се придържа стриктно в издаването по точен оригинал на словото на Учителят Петър Дънов (Беинса Дуно) без никакво изменение и осъвременяване, с пояснения на някои остарели и редки думи под линия. Настоящото издание се прави по книгата Сила и животъ, Беседи, държани отъ Дъновъ (по стенографски бележки), Трета серия, Сольта. София, Печатница на книгоиздателство Гужгуловъ и Котевъ, 1920 г.

"И тъй, първиятъ принципъ е крайно алченъ, ненаситень, въ него желанията нематъ граница. Какъвъ животъ може да има въ това, което е ненаситно? Какъвъ смисълъ може да има въ единъ животъ, който се движи постоянно въ права линия? Напримеръ пътувате презъ вселената съ бързината на светлината - какъвъ смисълъ може да има за васъ това движение? Да влезешъ въ една, две, три и повече къщи, нема смисълъ. Има смисълъ да се запознаешъ съ ония, които живеятъ тамъ, да встъпишъ въ общение съ техния умъ и сърце. Запознаване, приятелство въ света е да влезешъ въ съгласие съ този Божественъ принципъ, който тукъ, на Земята, е изразенъ въ Христа."

Из книгата

Пилгрим
9786197215120

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Тегло
277 гр.