• Нов

Гръцко-български речник. Второ допълнено издание

69,99 лв.
С вкл. данък

Автор: Николай Костов, Илия Костов

Издателство: Труд

Година на издаване: 2017 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 1072

Тегло: 1630 гр.

Categories:

Описание

Този речник е предназначен за владеещи българския като роден език, които изучават и/или ползват гръцкия в ежедневни ситуации в работата си или като преводачи.

 

Речникът не може, разбира се, да замести учебника и граматиката, но той предлага най-важната информация, необходима за правилното боравене с включената в него лексика. Словникът обхваща около 100 000 думи и изрази.

 

Подборът на ключовите думи и изрази се ориентира по съвременната езикова ситуация, което доведе до включването на много актуална лексика, употребяваща се в ежедневната комуникация.

 

Особено внимание е обърнато на нова и специална лексика (включително новоприети думи от чужд произход), напр. от областта на икономиката и политиката, на електронните медии, битовата техника, туризма и рекламата, на разговорната реч.

 

Жаргонна лексика, респ. думи от по-ниски стилови равнища на езика, са включени, ако се срещат във всекидневната комуникация на цялата общност (напр. в аудио-визуалните медии). Включени са и географски имена. По-стара лексика не е отбягната, тъй като речникът трябва да дава възможност да се четат и по-стари текстове.

Информация за продукта

9789543981618

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
18 см.
Дебелина
1630 гр.

Специфични справки

ОТЗИВИ И МНЕНИЯ

Нов акаунт-регистрация