• Нов
  • Нов

Кърт Вонегът: Уомпитър, фома, гранфалун

21,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Кърт Вонегът

Издателство: Кръг

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 320 

Тегло: 350 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В наши дни повече от всякога светът има нужда от Кърт Вонегът. Неговата мъдрост и хумор са събрани в книгата „Уомпитър, фома, гранфалун“ – тя е като разговор с американския писател и сякаш дава отговор на всичко, което някога сме искали да го попитаме.

Кратки литературни шедьоври сами по себе си, избраните 25 текста могат да се разглеждат и като парчета от пъзела на живота и творчеството на модерния класик. Сред тях има всичко: есета, речи, рецензии, пиеса, дори и едно необикновено интервю за „Плейбой“…

С типичното си остроумие и сатиричен стил, с множество препратки към романите и разказите си, Вонегът и този път ни повежда на пътешествие във времето и пространството: от писателски и политически конференции през Виетнам и клането в Биафра, та чак до Луната. В откровените си мнения за личности като Ричард Никсън, Махариши, Елена Блаватска, Хънтър Томпсън, Карл Сейгън и други той преплита хумор и мрачно съзерцание с лекота, позната ни от блестящата му проза.

Кърт Вонегът (1922 – 2007) е американски писател, автор на четиринайсет романа, множество разкази, пиеси и нехудожествени текстове. Участието му във Втората световна война оставя траен белег в съзнанието му и в цялостното му творчество. Острото негодувание на Вонегът към функционирането на човешкото общество се проявява във всеки ред на безкомпромисната му сатира.

9786192650353

Информационен лист

Тегло
350 гр.

Нов акаунт-регистрация