• Нов
  • Нов

Актриса

22,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Ан Енрайт

Издателство: Лист

Година на издаване: 2021 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 360 

Тегло: 342 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Нора пише книга за майка си – знаменитата ирландска актриса Катрин О’Дел. Разказът за живота й се преплита със собствената история на Нора и с бурната история на модерна Ирландия. Ан Енрайт разгръща вечната тема за отношенията между майка и дъщеря в роман за славата и нейните сенчести страни, за обичта и насилието, за вътрешното опустошение и надеждата. Читателят е въвлечен в завладяващо пътуване в спомените: понякога забавно, понякога болезнено. Дали то ще открие истината за изгубените любими хора и за това кои сме ние без тях?

„Оголен от всякаква сантименталност, резултатът е критика, изповед, любовно писмо – и още един блестящ роман от Ан Енрайт (Рон Чарлз, „Уошингтън поуст“)

„Опияняващ“ (Мери Гордън, „Ню Йорк Таймс“)

„Смес от лирична проза, непосредственост, топлина и емоционална дълбочина" („Къркъс Ривюс“)

За авторката:

Ан Енрайт е ирландска писателка, авторка на романи, разкази и есеистична проза. Родена през 1962 г. в Дъблин, 1962 г., където завършва английска литература и философия в „Тринити Колидж“. Романът ? „Събирането“ е удостоен с наградата „Ман Букър“ през 2007 г. „Актриса“ е седмият ? роман, селектиран в дългия списък на престижната британска Женска награда за художествена литература (2020 г.).

9786197596663

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
342 гр.