• Нов
  • Нов

Опаричване

12,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Тери Пратчет

Издателство: Архонт-О

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 546

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Усвоил занаята да ръководи анкх-морпоркската поща, е време за Мокр фон Ментебрад да натрупа известен паричен капитал в „Опаричване“. Поредната иновация чука по корубата на света на Диска и кой по-подходящ да я направлява от най-обиграния и ловък измамник във фентъзи литературата.

Работата на началник на пощата започва да доскучава на Мокр и коварният патриций Ветинари не може да избере по-подходящ момент от този да му направи ново предложение. Този път става въпрос за Кралска монетарница и банката в Анкх-Морпорк.

Кралската монетарница е на загуба и Мокр не просто трябва да върне предишната слава на банката и доверието на хората в нея, а и да създаде между другото нови марки за валута.

Разбира се, Мокр не може да пропусне златната възможност да се развихри из банковата система, но дали е готов да плати цената, за да участва в това начинание? Още повече - дали правенето на пари ще е лесноосъществим процес, когато по петите ти са наемни убийци и един куп хора, които желаят смъртта ти? Мокр фон Ментебрад отговаря на тези въпроси в „Опаричване“.

В бъркотията са замесени дори Гилдията на убийците, съмнителни договори, заплахи, алчни роднини, кучета и много финансови машинации. Пъстрота и разнообразие, типични за света на Диска. Спойката между всички тях е безпогрешният хумор и умение да осмива на сър Тери Пратчет, който за пореден път чрез писателския си талант ще ви увлече във вълнуващо приключение.

Архонт-О
9789544221379

Информационен лист

Височина
18 см.
Ширина
11 см.
Дебелина
2 см.