• Нов
  • Нов

Предсказанието на Пророчицата

8,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Яна Чанкова, Айгир Сверисон

Издателство: Роборид

Година на издаване: 2019 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 68

Тегло: 131 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

"Предсказанието на Пророчицата" е първата едическа поема-песен, включена в сборника Царска книга на "Старата Еда", и втората, която се представя на българския читател в двуезична преводна форма от преводачите Яна Чанкова и Айгир Сверисон след "Тъй речени са на Високия словата...", излязла от печат през 2012 г.

Кодексът съдържа 10 митологични поеми и 19 героически песни, разделени на три цикъла и съставлява т.нар. "Стара Еда" или "Поетическа Еда". За отлика от нея "Младата Еда" или "Прозаическата Еда", известна още и като "Снора Еда" според името на автора си Снори Стуртлусон, добива популярност в Исландия още през 13-ти век.

Поемата, която предлагаме на българския читател в настоящия превод, звучи с особена актуалност в днешните трудни времена. "Предсказанието на Пророчицата" не просто ни запознава с представите на старите викинги за света и космоса, с техните богове и приказни истории, но песента показва модел на житейско кредо, учи ни, че не е страшно да действаме, а страшно е да действаме безотговорно, страшно е да оставаме равнодушни към себе си и другите.

Роборид
9786197038033

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
15 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
131 гр.