• Нов
  • Нов

Пътуване през времето Т.3: Мрачно слънце

30,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Ерик-Еманюел Шмит

Издателство: Леге Артис

Година на издаване: 2024 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 528

Тегло: 477 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В този том от „Пътуване през времето“ Ерик-Еманюел Шмит отвежда читателите в Древен Египет, цивилизация, която ще процъфтява повече от три хиляди години. Този път Ноам се събужда от дълъг сън на брега на Нил през 1650 г. пр.н.е. и тръгва на вълнуваща обиколка из Мемфис, столицата на двете царства на Египет. Времената определено са се променили. От публичните домове до дома на мъртвите и от еврейските квартали до двореца на фараона, той открива невероятна цивилизация, описана върху папируси; цивилизация, която обожествява река Нил, откъдето е възникнала, която мумифицира мъртвите, изобретява задгробния живот и строи храмове и пирамиди, за да получи достъп до вечността. Но сърцето на Ноам бушува, умът му е зает от една идея: да се разправи със своя враг и най-накрая да постигне щастливо безсмъртие с любимата си Нура.

Ноам, Нура и Дерек, безсмъртните герои от том I и II, срещаме отново и в тази книга. Едновременно прекрасен пътеводител за Древен Египет и пленителна фреска, този роман навлиза в темата за любовта, която е представена във всичките ? безброй форми. Другите основни теми са смъртта и раждането на религиите. Но Шмит умело вплита в сюжета и неотложните проблеми на нашето време.

Какво е „Пътуване през времето“ освен детска мечта, детска игра, която се състои в това да си представиш една отминала епоха и да изобретиш вселена? Но както всички игри, човек трябва да знае кога да спре. Неслучайно „Изход от Египет“ е заглавието на заключителната глава на книгата.

9786197516517

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
477 гр.