• Нов
  • Нов

Калина Алена

14,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Василий Шукшин

Издателство: Фама 1

Година на издаване: 2021 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 120

Тегло: 166 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Шукшин и най-ярките му герои, като въплъщение на самия него, не просто живеят, а горят, измъчвайки себе си и другите заради несъвършенството на света и неуловимостта на истината. Неговият „обикновен“ руски човек е пределно откровен, разголен до крайност, поставя си вечните въпроси и не се задоволява с красиви фрази и мъгляви обяснения.

Едуард Биров

Макар и кратък, животът на Шукшин е забележителен – той е една от легендите на Русия. Успехът му като писател, актьор и режисьор, особено с прочулия се филм „Калина алена“, е феноменален.

Катлин Парте

„Калина алена“ е книга показателна в много отношения: и с това, че човешкото у човека, стремежът към добро и красота са неизкореними, и със строгата присъда на автора. Егор Прокудин загива не защото е луда глава, безразсъден, а защото е разбрал, че за миналото няма прошка, че не може без изкупление.

Иван Цветков

Харесвам и уважавам всичко, сътворено от Шукшин. Познавах го отблизо, срещахме се, говорехме си, спорехме. И сега ми е обидно, че така и не ми се удаде да участвам в нито един от филмите му. Затова за цял живот оставам негов най-ревностен зрител.

Владимир Висоцки

9786192180584

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
166 гр.