• Нов
  • Нов

КГБ & сие

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Румяна Угърчинска

Издателство: Millenium

Година на издаване: 2010 г.

Издание: меки  корици

Брой страници: 344 

Тегло: 328 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Двадесет години след смъртта си КГБ на всемогъщия Съветски съюз все още обсебвавъображението. От обикновения гражданин до професионалистите от ДСТ самото споменаване на магическото съкращение предизвиква особен блясък в погледите и неизменната въздишка на съжаление: „Тогава поне имахме достойни противници!”.

Противник, а не враг, защото някогашната най-могъща централа в света – не само по ресурси, но и по постижения и качества на своите служители – внушава уважение и дори възхищение у всички ветерани от единствения боен фронт, който си струва, този на сенките и мрака.

За всички, които се съмняват, ще призная, че най-завладяващата ми фантазия от онова време бе да бъда шеф на КГБ. Затова разпадането му ни изпълни с огромна тъга. Никога не сме съжалявали за Гестапо, но съжаляваме за КГБ.

Ала дали КГБ е изчезнал наистина? Дали неговите дела най-после са запратени на сметището на историята?

На тези въпроси дава отговор една добре осведомена жена – Румяна Угърчинска, изследовател и писател, българка и французойка и прекрасен документалист наизгубените досиета, изследовател на забравата, патолог на изисканите трупове на историята. - Ив Боне,

Директор на френското контраразузнаване 1982 – 1985 г.

9789545151149

Информационен лист

Височина
23 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
328 гр.