• Нов
  • Нов

Египетският мит

8,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Джералдин Пинч

Издателство: Захарий Стоянов

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 200 

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Митологията е неделима част от египетската култура през по-голямата част от нейната история. Митологическите герои и събития проникват в египетското изкуство, архитектура и литература. Митове стоят в основата на много от ритуалите, извършвани от царете и жреците. Образованите египтяни са вярвали, че познанията за митовете са основно оръжие в борбата с опасностите както в живота, така и в отвъдното.

Египетската митология така и не успява да придобие някаква стандартна форма. Тя не спира да се променя и развива 3000 години. Главните божества на различите областни храмове са пораждали свои собствени митове. Основните събития, които могат да се определят като „централни митове“, са били преразказани отново и отново, като героите и сцените на действие са претърпели промени.

Книгата „Египетският мит“ е подредена тематично, като всяка тема е илюстрирана с древноегипетски артефакт. Тези артефакти са избрани с цел да подчертаят разнообразието на източниците, с които работят египтолозите. Именно сложността на темата я прави безкрайно очарователна за изучаване.

9789540901633

Информационен лист

Височина
16,5 см.
Ширина
11,5 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
200 гр.