• Нов
  • Нов

Изгубеният рай

49,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Гюстав Доре

Издателство: Мария Арабаджиева

Година на издаване: 2020 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 160

Тегло: 900 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Настоящият албум от Библиотека "ARS LONGA" е посветен на колекцията гравюри на френският художник Гюстав Доре, един от най-успешните и продуктивни илюстратори на деветнадесети век, представящи поемата "Изгубеният рай" на Джон Милтън.

За да направи гравюри по Изгубеният Рай, пред Гюстав Доре е поставена много трудна задача. Първо, епичното произведение, чиято цел, според думите на самия Милтън, е „да изясни на човека действията на Бога“, е много сложна творба. Второ, поемата е изключително трудна за разбиране, изпълнена с разсъждения относно природата на религиозните убеждения.

По този начин, илюстраторът на Изгубеният Рай трябва не само да бъде запознат с абстрактните препратки на Джон Милтън, но също така да бъде в състояние да улови широкообхватните интелектуални аспекти на творбата.

Гравюрите на Доре представят невероятния талант на художника за илюстриране на фантастични светове и митични създания. Те пресъздават опи­саните от Милтън мрачни събития в Ада, както и пасторални идилични изображения на Райската градина. Мащабните битки между ангели и демони, както и библейските събития, от грехопадението до получаването на Скрижалите от Моисей, са отразени с преливане на светлина и сянка, изобразяващи създадената от Милтън вселена.

Настоящото българско издание включва 50 ценни гравюри на Гюстав Доре, представени в тяхната оригинална хронологична последователност според публикуваната през 1674 г. поема на Милтън в дванадесет книги.

Тази книга е дванадесетата в поредицата албумни издания "ARS LONGA", посветена на изкуството на графиката. В нея ще ви представим колекции от гравюри на най-изтъкнатите художници, създали вечни и неповторими шедьоври на графичното изкуство.

Мария Арабаджиева
9789545844171

Информационен лист

Височина
28 см.
Ширина
21 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
900 гр.