• Нов
  • Нов

Божествена Тракия

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Петко Атанасов

Издателство: Булга Медиа

Година на издаване: 2020 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 200

Тегло: 313 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Божествена Тракия" е един опит за докосване до тайните в живота на нашите предци - траките. Разговорът днес за имената и символите в техния живот, за характерите и силата на боговете от техния Пантеон, доколкото съвремието въобще може да вникне в тези дълбочини, е един възможно най-сигурен път за разкриване на корените на тяхната вяра в живота и в Звездния мир.

Този текст е и стимул към лично откривателство, което идва от паралелите и асоциациите при четенето. Удоволствието е неизбежно, защото вибрациите на душевността на дедите ни докосват и нашите сетива, защото драмата в живота на тракийските богове е и наша лична драма.

Страданията на човешката душа, описани през съдбата на Персефона или отношенията между Аполон и Дионис, например, са едни от най-ценните идеи в тракийската религия. Мистерията на вечното завръщане или примирението на непримиримата дуалност са в основите на тракийското откровение. Тракиецът едновременно създава блян към красивото, и участва в екстаза, който води до сливане на неговата душа с душата на стихиите.

Знанието за всичко това днес трябва да ни обогатява и вдъхновява. Нас, българите!

9789549670509

Информационен лист

Височина
23 см.
Ширина
15 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
313 гр.