Из преживяното

Из преживяното

14,00 лв.
С вкл. данък

Из преживяното

Спомени, статии, речи

Автор: Иван Пастухов
Година на издаване: 2008
Брой страници: 288
Корици: меки
Размери: 21х14 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Иван Пастухов (1876-1961) е виден историк, публицист, общественик и политически деец. В своите спомени той проследява професионалния си път на учител и ръководител на Българския учителски съюз на фона на динамичните обществено-политически процеси в страната. Бил е главен редактор на вестниците "Народ", "Искра" и "Съзнание".

През 1919-1920 и 1938-1939 г. е депутат в XVIII и XXIV Обикновено народно събрание. В продължение на десет години е секретар на Българското историческо дружество и активен популяризатор на исторически знания.

Автор е на много учебници по история за гимназиалните класове, както и на научните трудове "Българска история", "Старите траки в България", "Турски шпионаж между българската емиграция в Румъния" и др.

Иван Пастухов описва всяка крачка на българската работническа социалдемократическа партия от времето на "широките социалисти" до обединението им с "тесните". Особен интерес представляват непубликуваните никъде досега спомени за срещите му с А. Жданов и В. Молотов непосредствено преди подписването на пакта за ненападение между Съветския съюз и хитлеристка Германия.

9789549772586
Нов