Живот с идиот

Живот с идиот

10,00 лв.
С вкл. данък

Живот с идиот

Разкази

Автор: Виктор Ерофеев
Година на издаване: 2008
Брой страници: 204
Корици: меки
Размери: 19х12 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Един от най-четените на Запад съвременни руски писатели, автор и водещ на телевизионното предаване "Апокриф" и програмата "Енциклопедия на руската душа" към радио "Свобода", Виктор Ерофеев (1947) е сред организаторите и участниците в знаменития самиздатски алманах "Метропол". До 1988 г. не може да публикува в родината си.

През 1989 г. излиза сборникьт му с разкази "Ана, или тялото на руския авангард". Романите "Руската красавица" (1990), 'Енциклопедия на руската душа" (1999) и "Добрият Сталин" (2004) се превръщат в международни бестселъри. През 2006 г. В. Ерофеев става кавалер на френския орден "За заслуги в областта на изкуството и литературата".

По разказа му Живот с идиот световноизвестният композитор Алфред Шнитке пише едноименната опера, чиято премиера е в Амстердам през 1992-ра, а през следващата година е сниман едноименният филм от режисьора Ал. Рогожкин.

...За кой ли път непостижимият живот ни поднася този мъчителен подарък?... В същия миг, в който разгръщате книгата на Виктор Ерофеев, да изпитате онзи двоен ефект от досега с отдавна познатия, но съвършено небивал потрес, от срещата с ада и едновременно с рая във всекиго от нас, онази абсолютна непостижимост на нещо, което ни се струва напълно изтъркано и банално. Да не знаеш от какво ти спира дъха - от възмущението пред кощунствените сюжети и характери или от разредената атмосфера на премълчаваната, но ясно усещана мъченическа святост... - Алфред Шнитке


Произведението на Виктор Ерофеев вече отдавна е прераснало в нещо по-голямо от един просто скандализиращ разказ. Заедно с операта и филма то завоюва все по-широка аудитория в целия свят. Историята за живота и любовта на един обикновен човек и идиот се превърна в едно от знаковите явления в руския авангард. - Волфганг Мелхиор

9789549772531
Нов