Нашата Вяра Надежда Любов

20,95 лв.
С вкл. данък

Автор: Архимандрит Серафим; Макариополски епископ Николай

Година на издаване: 2022 г.

Брой страници: 992

Корици: меки

Тегло: 1425 гр.

Размери: 17x24 см.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Изданието обединява в едно книжно тяло познатите и вече издадени от издателството ни три отделни книги.

„Нашата вяра“ повече от половин столетие е книгата, която въвежда поколения българи в началата на православната вяра. В нея кратко и ясно са преразказани основните събития от свещената история на Стария и Новия Завет. Следващата част съдържа изяснение на богооткровените истини, изложени в Символа на вярата. Тук ще намерим и въвеждане в смисъла на християнския живот, изявен в църковните Тайнства. Последната част е посветена на християнското богослужение и православния храм.

„Нашата надежда“, втората книга от трилогията на архимандрит Серафим, е прекрасен опит да бъдат показани истинските причини за неизбежните житейски скърби. В нея намираме и задълбочено разбиране къде трябва да бъде търсено действителното блаженство на създадения по Божий образ човек. Авторът използва известната проповед на Спасителя, Който говорел на хората от едно възвишение близо до Тивериадското море. Въз основа на провъзгласените от нашия Господ девет блаженства е изложено евангелското учение за смисъла от следването на християнските добродетели и за последствията от съгласието с греха.

В третата част на трилогията, „Нашата любов“, архимандрит Серафим разкрива със свойственото си просто, но дълбоко слово какъв е новозаветният прочит на Божиите заповеди, дадени на израилския народ на Синай.

978-954-770-469-5