Засега. Една история за грешките, постиженията и израстването

12,99 лв.
С вкл. данък

Автор: Петя Петрова

Издателство: Израстване

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 24

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Засега. Една история за грешките, постиженията и израстването“ е част от поредицата  „Готови за живота“ . Още една книжка, която е полезно да прочетат и малки, и големи.

Днес децата, точно като нас преди време, полагат огромни усилия, за да не сгрешат. Толкова се страхуват да не направят грешка, че дори отказват да опитат нещо различно от вече познатото. Притесняват се да не им се скарат или присмеят. Тревожат се дали ще бъдат приети, ако сгрешат. Дали ще бъдат обичани… Познато, нали?

Всичко това води до тревожност и напрежение в тях, което понякога избухва.

За да не се налага да потушаваме пожари, би било чудесно да отделяме време и да говорим с децата си за грешките.

Важно е те да знаят, че няма безгрешни хора и тези, които приемат себе си за такива, просто не предприемат достатъчно нови неща от страх да не се провалят. Ние, възрастните, техните родители и учители, също сме допускали, допускаме и ще продължаваме да допускаме грешки. За децата ни ще е полезно, ако им разказваме както за своите успехи, така и за своите провали, както за грешките си, така и какво сме научили от тях.

Важно е децата ни да знаят, че по-важно от това дали допускаме грешки, е как реагираме, когато сгрешим. Какво ще направим? Ще се откажем ли или ще продължим да опитваме? Ще поемем ли отговорност за грешката си като я поправим или ще я скрием от другите? Ще кажем ли „Съжалявам!“, когато сгрешим или ще се скрием зад оправдания?

Темата за грешките, за успехите и за провалите е трудна за нас, възрастните. А какво остава за децата?! Точно затова е много важна! Необходимо е да развиваме у тях нагласа за израстване от най-ранна детска възраст. А колко хубаво би било да е чрез личния ни пример!

Бих била щастлива, ако с тази детска история успеем да помогнем на децата да променят отношението си към грешките. Вярвам, че е от изключително важност за тях и за тяхното бъдеще. Важно е за нас. Важно е за общността ни. Важно е за цялото човечество.

Петя Петрова

Предговорът към историята е написан от Керана от групата „Керана и космонавтите“.

9786199220955

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
200 гр.