• -22,00 лв.
  • Нов
  • -22,00 лв.
  • Нов

Комплект книги: Летописите на Светлината на Бурята

220,00 лв.
198,00 лв. Спести 22,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Брандън Сандерсън

Издателство: Студио Артлайн

Година на издаване: 2024 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 1096 + 1160 + 1028 + 1344

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Пътят на кралете

Луксозното издание е с цветна порезка

Плод на повече от десет години планиране, писане и сътворяване на неповторим нов свят, романът „Пътят на кралете“ е само първото действие от поредицата  „Летописите на Светлината на Бурята“  – един съвременен фентъзи шедьовър

Рошар е свят на скали и бури, които с невероятна мощ помитат каменистата земя, оформяйки среда и цивилизация. Изминали са столетия от падането на десетте ордена на Сияйните рицари, но са останали техните тайнствени Вълшебни мечове и Вълшебни брони, които превръщат обикновените хора в почти непобедими бойци. За тези оръжия се водят и се печелят войни, а някои са готови да се разделят с цяло кралство, за да ги притежават.

Такава война бушува из разрушените Пусти равнини. Тук Каладин, който от чирак лечител се превръща в копиеносец, за да брани малкия си брат, е взет в робство и е принуден да стане част от военната сила на алетите. В безсмислена война, водена поотделно от десет армии срещу един враг, Каладин се бори да спаси хората си и да проумее защо водачите смятат, че могат да ги пожертват.

Сиятелният господар Далинар Колин е командир на една от армиите. Подобно на своя брат, покойния крал, той е запленен от древното писание „Пътят на кралете“. Разтревожен от завладяващите го видения от древността и от образите на Сияйните рицари, той започва да се съмнява в собствения си здрав разум.

Отвъд океана неопитна млада жена, Шалан, иска да се обучава при изтъкнатия учен и прочута еретичка Ясна Колин, племенница на Далинар. Макар Шалан искрено да обича учението, подбудите ѝ далеч не са чистосърдечни. Тя планира дръзка кражба, а проучванията, които прави за Колин, насочват към тайните на Сияйните рицари и към същинската причина за войната из Пустите равнини.

Сияйни слова

„Сияйни слова“ е дългоочакваното продължение на бестселъра на New York Times „Пътят на кралете“

Изминали са шест години, откакто Убиеца в бяло, нает от загадъчните паршенди, погубва краля на алетите в нощта, когато се празнува мирът между двата народа. Затова върховните принцове в Алеткар подписват Договора за отмъщение и започват своята война срещу паршендите. Сега Убиеца в бяло отново премахва владетели из целия свят, като използва изумителните си сили, за да надвие всеки телохранител и да се изплъзне от всеки преследвач. Наредено му е да убие върховния принц Далинар – мъжа, когото всички смятат за същинската сила зад алетския престол.

Осъден от враговете си да загине от окаяната смърт на военен роб, Каладин оцелява и е сложен начело на стражата на кралското семейство. Тази нова служба на нископоставения тъмноок не се приема еднакво от всички. Сега Каладин трябва да опази краля и Далинар от всяка заплаха, докато тайно се бори да усъвършенства своите удивителни сили, свързани с неговото духче на честта, Сил.

Необикновената Шалан с усилия следва сходен път. Прекършена от мрачните събития в миналото си, сега тя носи страшно бреме – на намери начин да възпре завръщането на Пустоносните от преданията, за да предпази човечеството от Опустошението и края на цивилизацията. Нужни са ѝ тайни, скрити в Пустите равнини. Ала дори пътят дотам се оказва по-тежък, отколкото си е представяла.

През това време в сърцето на Пустите равнини непрестанните нападения на алетите постепенно обричат народа на паршендите. Затова паршендите се оставят предводителката им Ешонаи да ги убеди да заложат всичко в отчаяна игра със същите онези свръхестествени сили, от които навремето са избягали. Последиците за паршенди и хора – а всъщност и за цял Рошар – са опасни и неизмерими.

Заклеващия

„Заклеващия“ е третата книга от фентъзи поредицата  „Летописите на Светлината на Бурята“ , завладяла почитателите на жанра по целия свят

Рошар е свят на бушуващи смъртоносни бури, насред които всички живи твари са се научили да оцеляват. На фона на това унищожение войната между паршенди и хора се задълбочава и придобива застрашителни размери.

Армиите на Далинар Колин печелят победа на ужасяваща цена. В отчаянието си паршендите призовават жестоката Вечна буря, която помита света с разрушения. Стремейки се да изпревари стихията, Каладин се решава на отчаян полет, за да предупреди семейството си за надвисналата опасност.

В планините, високо над бурите, докато изследва чудесата на древната крепост на Сияйните рицари, Шалан разкрива тъмна тайната, дебнеща в дълбините на кулата. Далинар осъзнава, че свещената му мисия да обедини родината си, е обречена. Ако всички нации на Рошар не загърбят кървавото си минало и не се обединят, дори възраждането на Сияйните рицари няма да има силата да предотврати края на цивилизацията.

Ритъмът на войната

„Летописите на Светлината на Бурята“  продължава с „Ритъмът на войната“ – дългоочакваната четвърта книга от фентъзи епоса на Брандън Сандерсън

След като създават коалиция на човешката съпротива срещу вражеското нашествие, Далинар Колин и неговите Сияйни рицари са прекарали цяла година в дълга, жестока война. Нито една от двете страни не е взела надмощие, а заплахата от предателството на изобретателния съюзник на Далинар – Таравангян, прозира във всяко стратегическо решение.

Когато новите технологични открития на учените на Навани Колин започват да променят лицето на войната, а врагът подготвя дръзка и опасна операция. Надпреварата, която следва, ще промени самата същност на идеалите на Сияйните и има голяма вероятност да разкрие тайните на древната кула, която някога е била сърцето на техните сили.