• Нов
  • Нов

Комплект на National Geographic: Вечните арабски приказки и Вечната скандинавска митология

54,90 лв.
С вкл. данък

Възраст: 5+

Автор: Дона Джо Наполи

Издателство: Егмонт

Година на издаване: 2019 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 208 + 192

Тегло: 950 + 875 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Вечните арабски приказки

Някои от историите, представени в тази книга, се появяват още през древността, други вероятно са възникнали в Средните векове. Голяма част от тях присъстват в различни колекции през Средновековието, други са записани за пръв път едва в началото на XVIII век от европейски преводач на по-ранните сборници.

По всяка вероятност всички те са били част от фолклорното наследство на регион, простиращ се от Северна Африка до Южна Азия, и включват месопотамската, персийската и индийската култура, както и по-късните средновековни мюсюлмански култури на Египет и Сирия. В този дух историите в книгата ни предлагат да навлезем в чувствителността на този обширен регион в съвсем различни времена.

Вечната скандинавска митология

Класически легенди и удивителни илюстрации на богове, герои и чудовища оживяват в зашеметяващите скандинавски митове. Потопете се в историите за бога на гръмотевиците Тор, едноокият баща на боговете Один, богът-мошеник Локи и много още други.

Приказното повествование на писателката Дона Джо Наполи ще ви накара да се влюбите във вечните приказки на древна Скандинавия.